Ukas artist

– Fuck it, vi spiller og koser oss overalt!!

Bli kjent med musikere fra, bosatt i eller på vei til Tromsø gjennom Feedback. Ukas artist er Edd Stian Sivertsen, vokalist i Rumblin' Retards, som varmer opp for Turbonecro på Kulturhuset i kveld.
ARTIG KAR: Edd Stian Sivertsen.  (Foto: Privat)

ARTIG KAR: Edd Stian Sivertsen.  Foto: Privat

1 / 1

Navn: Edd Stian Sivertsen
Band: Rumblin' Retards
Gig-aktuell: Varmer opp for Turbonecro på Kulturhuset 14. februar (i kveld!)!

– Kan du beskrive hvilken musikk du spiller?
– Måtte sjekke myspacen vår, forresten ei side som det virker som har tapt seg litt den siste tida, og der sto det noe sånt som; dritstilig punkrock fra Tromsø. Tror vi holder oss til den.

– Du får en pistol mot tinningen, og må synge karaoke foran et fullsatt Alfheim stadion. Hvilken låt velger du å tolke?
– Huh. Et utsolgt Alfheim altså? Nå drar du strikken litt langt her ... Måtte nesten blitt «Bodø-Glimt førr evig». Så hadde det blitt like jævlig for for de 500 tilskuerne som for meg.

Og her er teksten slik at publikum kan synge med i sin misere:

Ja, vi ælska bodø glimt
Ja ,vi ælska det vi ser
Bodø glimt førr evig mer mer mer
Å, vi har tørka tåra og av og tell besvimt
ÅÅÅÅOÅÅ BODØ GLIMT!!

– Hva er din verste opplevelse på scenen eller turne?
– Nettop derfor man spiller punkrock. Er (nesten) aldri dårlige opplevelser.

– Lånte litt utstyr fra et band vi varmet opp for i Tyskland for noen år siden. Det ble som det ofte blir og trommisen i det andre bandet stormet opp på scena mens vi spilte og skulle drepe oss alle. Skjønte ikke helt greia, men hørte noe om vintage og bass fra en frådende tysker. Men alt var bra etterpå. Så byttet vi sokker hele gjengen og drakk øl. Ordentlig punkrock!

– Du bookes av Den Norske Opera, og får sette opp hva du vil på den såkalte rideren. Uten noen økonomiske begrensninger.
– Vi gjør som tromsøbandene Lüt og Modern Times, ber om fryktelig mange sokker. Så kan man bytte sånt hele tida. Bare vasse i sokker!!! Og øl da. Øl og sokker, ja. Da har man kommet et stykke på vei.

– Nevn et band eller en artist du rådigger, som folk flest neppe ville trodd om deg.
– Hmm. Driste meg på Boknakaran? Tromsøpunkens svar på GG Allin! Der har du villmenn. «Lys langs en fjord» er ei knallåt!

Her spiller Boknakaran knallåta si live på Skarven i 2011:

– Hva er det verste stedet du kunne blitt booka til?
– Tror nesten vi må ta opp den Alfheim-tråden ... Eller bare la det være.

– Nei fuck it, vi spiller og koser oss overalt!!

– Hvis du skulle gjort et sjangerbytte – hvilken musikk skulle du laga da?
– Spiller du punkrock så blir fort andre sjangre litt vriene. Tror nesten jeg måtte ha prøvd meg som sånn stortromme fyr i korps. Så toucher jeg innom både provokasjon og det små-retarderte. Med en litt artig hatt så tror jeg det kunne vært litt fint egentlig.

– Hvilken tromsøartist/band tror du kommer til å bli størst?
– Hadde verden vært rettferdig, som den selvfølgelig ikke er, så hadde Jabba vært superstjerner idag. Og da hadde Rolf i Jabba garantert fått oppfylt drømmen sin om å spille support for Kvelertak. Må liksom unne han det, den gamle «kuksugeren». (Glemmer aldri Rolf sin dissing av NOFX i en lignende spalte for lokalavisa for ca 10 år siden).

JABBA!

– Så må jeg si jeg er litt spent på hva Josef Fritzl and The Basement Babies finner på fremover. Der har du hardtarbeidende og talentfull gjeng!

– Når så du sist ditt eget blod?
– Aner virkelig ikke når jeg så mitt eget blod sist. Kan ha vært sist konsert, muligens. Sikkert ikke mitt eget blod engang. Fikk ei flis i fingeren her om dagen, men var vel ikke det du var ute etter.