Ukas artist

- Alt fokus underveis gikk med til å ikke kaste opp på musikerne

Bli kjent med musikere fra, bosatt i eller på vei til Tromsø gjennom Feedback. Ukas artist er Kristoffer Wøien som dirigerer Norges arktiske studentorkester som spiller filmmusikk på Storgata Camping søndag.
DIRIGENT: Kristoffer Wøien  (Foto: Privat)

DIRIGENT: Kristoffer Wøien  Foto: Privat

1 / 1

Navn, alder: Kristoffer Wøien, 22 år
Band: Dirigent for Norges Arktiske Studentorkester (NASO) og flere andre korps og orkestre.
Aktuell med: Prosjekter med ensembler her i Tromsø og prøvespillsforberdelser.
Gig-aktuell: Filmmusikk med NASO, førstkommende søndag kl 19

– Kan du beskrive hvilken musikk du spiller?
– Fordi jeg forbereder filmmusikk-konsert denne uka, blir det naturligvis mye variert musikk. Nå går det i alt fra Harry Potter til Flåklypa-musikken. Ellers spiller jeg mest klassisk musikk, og da gjerne mye moderne, som pling-plong -musikk.


– Du får en pistol mot tinningen, og må synge karaoke foran et fullsatt Alfheim stadion. Hvilken låt velger du å tolke?
– «Bad Guy» av Billie Eilish kanskje? Har spilt den på trompet, så har muligens stilen litt inne. Eller så kan jeg faktisk hele teksten på «Kjekt å ha» av Øystein Sunde! Tar den hver gang jeg er på vors.

Det kan også Gitarkameratene. Naturlig nok, men de kan også mange andre sanger:


– Hva er din verste opplevelse på scenen eller turne?
– Da jeg var på kurs i sommer og skulle dirigere konsert med et profesjonelt orkester, fikk jeg plutselig omgangssyke. Når man først har startet et stykke, kan man jo ikke bare stoppe, så alt fokus underveis gikk med til å ikke kaste opp på musikerne.


– Du bookes av Den Norske Opera, og får sette opp hva du vil på den såkalte rideren, uten noen økonomiske begrensninger.
– Bare jeg får nok sjokolade (altså Freia Melkesjokolade), er jeg fornøyd.


– Nevn et band eller en artist du rådigger, som folk flest neppe ville trodd om deg.
– Terje Formoes musikk er jo fantastisk! Var alt for glad i Kaptein Sabeltann som liten, og det henger nok litt igjen fortsatt. Prøver å få dratt på showet i Kristiansand hvert år!


– Hva er det verste stedet du kunne blitt booka til?
– Hm… Kanskje å være «live» heismusikk. Vet ikke om det går an, men det virker i hvert fall veldig kjipt. Spesielt etter å ha brukt så mye tid på en musikkutdanning.

– Hvis du skulle gjort et sjangerbytte – hvilken musikk skulle du laga da?
– Jazz! Synes jo det er en veldig kul sjanger, men har aldri fått lært det ordentlig. Har riktignok spilt besifringspiano i mange år, men fikk aldri helt til improvisasjon …

– Hvilken tromsøartist/band tror du kommer til å bli størst?
– Er så mye bra her i Tromsø, men holder en knapp på studentorkesteret.


– Når så du sist ditt eget blod?
– Det var vel da jeg skulle gå på randonee-ski i helga, for første gang. Somla en del med å få på plass alt utstyret rett før vi skulle gå, og støvlene var kjempevanskelige å få på. Siden alle ventet på meg, stresset jeg og smalt jeg hånda så hardt inni støvlene at jeg begynte å blø. Da tok det selvfølgelig bare enda lenger tid å bli klar.