Tromsø-duo til Roskildefestivalen

Jabba skal spille på Nordens største festival til sommeren.
Jabba, bestående av Lars-Erik Kroken Mikkelsen (til venstre) og Rolf Ole Rydeng Jenssen, er booket til Roskildefestvalen 2020.  
        
            (Foto: Marius Fiskum)

Jabba, bestående av Lars-Erik Kroken Mikkelsen (til venstre) og Rolf Ole Rydeng Jenssen, er booket til Roskildefestvalen 2020.   Foto: Marius Fiskum

I dag offentliggjorde Roskilde-festivalen nye artister til sommerens arrangement, og blant disse finner vi Tromsø-bandet Jabba.

Duoen bestående av sørreisaværingene Rolf Ole Rydeng Jenssen (vokal/bass) og Lars-Erik Kroken Mikkelsen (trommer) ser fram til sin største spillejobb så langt.

– Det føles bra, og vi hadde ikke forventet dette. Vi må gi all ære til vår bookingagent Isak Harbitz som får ting til å skje for oss og andre band i byen, sier Rolf Ole Rydeng Jenssen – som forventer godt vær, masse Tuborg og enda flere folk under sommerens Roskilde-jobb.

LES OGSÅ: «Nye» Kvelertak brenner bruer

Med rundt 130.000 publikummere innom, er Roskilde-festivalen Nordens største festival. Jabbas erfaring med Roskilde-festivalen begrenser seg foreløpig til at trommeslager Lars-Erik Kroken Mikkelsen har besøkt festivalen som publikummer.

I fjor ble Tromsø-navnene Charlotte Bendiks og Heave Blood & Die booket til den danske megafestivalen.

– Det virker som at alle som har vært der kommer hjem med i hvert fall én crazy historie. Så vi kan konkludere med at det er en innholdsrik festival, sier Jenssen.

I januar slapp Jenssen og Mikkelsen sitt andre album under Jabba-navnet. Roskilde-konserten kan bli en eksklusiv affære,

– I 2020 blir det ikke noen turné i utlandet. Jeg har en doktorgrad som skal ferdigstilles, så det blir nok et slags isolat fra høsten av, avslutter Jenssen.

LES OGSÅ: Kjærlighetsbrev straight outta Kvaløysletta