Rakettnatt utvider med én scene til, og flere artister

Musikkfestivalen lanserer ny innendørsscene og fire nye artister onsdag.
UTIVIDER: Her ser vi ISÁK underholde under Rakettnatts fri alder-arrangement i 2019. I 2020 blir det tre scener under musikkfestivalen.  
    
      (Foto: Ronald Johansen / iTromsø)

UTIVIDER: Her ser vi ISÁK underholde under Rakettnatts fri alder-arrangement i 2019. I 2020 blir det tre scener under musikkfestivalen.   Foto: Ronald Johansen / iTromsø

I tillegg til hovedscenen på Stortorget og Satelittscenen i bakgården til Perspektivet museum, kan du i 2020 trekke innendørs for å se konserter under Rakettnatt. Hovedscenen på Kulturhuset blir festivalens tredje scene.

– Kulturhuset tar ut stolene i salen, slik at dette også blir en stående scene, midt i festivalområdet, sier festivalsjef Stian Johansen.

Rakettnatt utvider nå med flere artister under sommerens kommende festival, og med utsolgt festival i fjor blir en tredje scene løsningen på luksusproblemet med kapasiteten.

– Dette er for å utvide programmet og valgmulighetene til publikummet vårt, sier Johansen.

LES OGSÅ: Tungtvann til Rakettnatt med jubileumskonsert: – Ja, vi kommer til Nordens baguette- og rødvinshovedstad!

Onsdag lanserer også festivalen fire nye artister. Danske Lydmor er en av artistene som skal spille på Rakettnatts nye innendørsscene til sommeren. København-baserte Jenny Rossander alias Lydmor er en elektronisk produsent, komponist og sanger festivalen har stor tro på.

Lydmor 
    
      (Foto: Presse)

Lydmor  Foto: Presse

I belgiske TaxiWars setter Rakettnatt også jazz på sommerens festivalprogram, og gruppa ledet av Tom Barman skal også spille på innendørsscenen.

Norges nye stjerneskudd, 17 år gamle Emma Steinbakken blir også å se på Rakettnatt 2020.

Emma Steinbakken 
    
      (Foto: Presse)

Emma Steinbakken  Foto: Presse

– Emma Steinbakken er noe av det mest spennende på den norske popscenen i 2020, jeg gleder meg veldig til å få se henne i Tromsø, sier festivalsjefen.

LES OGSÅ: Tromsø-duo til Roskildefestivalen

Self Esteem, som er soloprosjektet til britiske Rebecca Taylor, er fjerde og siste navn i dagens artistslipp.

– Self Esteem lager elegant, smart pop, uttaler Rakettnatts bookingsjef Vasil Gjuroski.