Navn, alder: Håkon Rundberg, 51 år Aktuell med: Violet Road, Acoustic Live 2019 album Gig-aktuell: Så snart koronaen er over.

– Kan du beskrive hvilken musikk du spiller?– Her kommer det nok mange svar avhengig av hvem en spør, men jeg kaller det for «melankolsk gladpop»

– Du får en pistol mot tinningen, og må synge karaoke foran et fullsatt Alfheim stadion. Hvilken låt velger du å tolke?– Det må bli «Johnny B. Goode»! Knalltøff knehøydetakling av en rockelåt, og den eneste låta jeg kan synge sånn egentlig.

Det kunne visst Elvis også:

– Hva er din verste opplevelse på scenen eller turne?– Vi spilte på VG-lista en plass i Norge for noen år siden, og var akkurat ferdig med det. Så kommer det en «produksjonsassistent» og sier at vi må opp og være med på fellesnummer på slutten, som jo i utgangspunktet høres gøy ut, «We are the world» og greier.

– Det siste seg å være en helt for jævlig russelåt forkledd som «sommerlåt». Sorry, men trur det var noen bodøværinga involvert i den. Der sto man og skulle hoppe med på tekster om puling og drikking mens det bare var 11 år gamle unger som så på. Helt grusom opplevelse, som rett og slett og står for meg som et symbol på det verste i dagens popmusikk.

– Du bookes av Den Norske Opera, og får sette opp hva du vil på den såkalte rideren, uten noen økonomiske begrensninger.– Fri inngang til alle badeland i Norge. For en kombo det er, svømming, badstu og vannsklie. Uslåelig.

– Nevn et band eller en artist du rådigger, som folk flest neppe ville trodd om deg.– Jeg synes, som forhåpentligvis mange andre på min alder, at mye moderne popmusikk er komplett heismusikk, men Lemaitre syns jeg er råstilig.

Stilige musikkvideoer med morbide historier har de i hvert falll:

– Hva er det verste stedet du kunne blitt booka til?– Musikkritikernes årlige julebord hadde nok vært litt tungtrødd i starten før vi alle hadde skjønt poenget og dansa på bordet på slutten.

– Hvis du skulle gjort et sjangerbytte – hvilken musikk skulle du laga da?– Det måtte blitt filmmusikk. Store, sfæriske epos og temaer med sykt mye Duran Duran-synth og Jon Lord-orgel.

Sa noen Jon Lord-orgel?

– Hvilken tromsøartist/band tror du kommer til å bli størst?– Det må bli «Blondekant», guttungen sitt pønkeband som jeg spiller inn demo med nå. Knalltøft!

– Når så du sist ditt eget blod?– Tok en «50 år spesial» og ramla ned fra stigen i høst. Ikke så langt ned, men det sang godt i hodet og blødde godt. Var i tillegg rett før turneén. Ikke særlig smart, men det er vel ikke det jeg er mest kjent for uansett.