Ukas artist

– Jeg er ikke så punk at jeg synger «Bodø/Glimt for evig» på Alfheim

Bli kjent med musikere fra, bosatt i eller på vei til Tromsø gjennom Feedback. Ukas artist er Nikoline Spjelkavik som arrangerer Rock mot Rus som virtuell festival i helga.
UNDER NORDLYSET: Nikoline Spjelkavik.  (Foto: Nikoline Spjelkavik)

UNDER NORDLYSET: Nikoline Spjelkavik.  Foto: Nikoline Spjelkavik

1 / 1

Navn, alder: Nikoline Spjelkavik, 26
Band: Different Kinds of Stars
Aktuell med: Ligger ei skive for folk med åpent sinn ute på de fleste strømmetjenester
Gig-aktuell: Det er jo et rimelig betent spørsmål akkurat nå da... Men faktisk arrangerer jeg til digital festival til helga sammen med gjengen i Rock mot RusRock mot Virus til helga.

– Kan du beskrive hvilken musikk du spiller?
– Different Kinds of Stars spiller punk, med HØY teatralitet. Jeg skulle likt å kalle det Opera, men da tror jeg noen kan bli skuffet over sangprestasjonene.

Ingen grunn til å bli skuffet over Different Kinds of Stars.Det syntes ikke Norway Rock Magazine heller:– Du får en pistol mot tinningen, og må synge karaoke foran et fullsatt Alfheim stadion. Hvilken låt velger du å tolke?
– Jeg er ikke så punk at jeg synger «Bodø/Glimt for evig», men kanskje «Amazing Graze» med Trump-maske, munnbind og fengselsdrakt. Pistolen ville da bare vært en stemningsskapende rekvisitt. Det ville faktisk vært veldig typisk Different Kinds of Stars. I en av sangene våre «Fuck all the boyfriends» siterer vi han på den noe provoserende ranten som avsluttes med «grab them by the pussy, you can do anytihing».  
 

– Hva er din verste opplevelse på scenen eller turne?
– En gang vi spilte i Bergen ble lysteknikeren på huset så sint på oss at han stakk fra hele spillestedet. Sinte bergensere er ikke noe å spøke med. Det var en av de første konsertene vi spilte, og jeg kan se for meg at vi overkompenserte med noe falsk varme i trøya.

– Du bookes av Den Norske Opera, og får sette opp hva du vil på den såkalte rideren, uten noen økonomiske begrensninger.
– En hel butikkhylle med smågodt (lett å få tak i i koronatider, da ingen tør å spise av det uansett), en massør og et badekar formet som et martini-glass.


– Nevn et band eller en artist du rådigger, som folk flest neppe ville trodd om deg.
– Lady Gaga.

Sa noen Led Zeppelin? Nei, det gjorde du visst ikke, du sa Lady Gaga?– Hva er det verste stedet du kunne blitt booka til?
– Så lenge det ikke er noe rasistiske, sexistiske eller generelt trangsynte tilknytninger til stedet, så mener jeg at alt har sin sjarm.

– Hvis du skulle gjort et sjangerbytte – hvilken musikk skulle du laga da?
– Pop eller metall.

– Hvilken tromsøartist/band tror du kommer til å bli størst?
– Jeg satt i juryen da KRYP vant Rock mot Rus i 2019. Jeg heier så inni svarteste på dem, og syns både de og punken fortjener et større publikum dette tiåret.

Feedback bidrar gjerne og slår herved et slag for punken:– Når så du sist ditt eget blod?
– Nå skulle jeg gjerne slått et slag for å ufarliggjøre mensen, eller fortalt en spennende splatter-historie med meg i hovedrollen. Men det som er sant er at det så jeg sist når jeg klemte en kvise i panna. Tar det som et tegn på at ungdommen fortsatt lever i meg.

Følg med på Rock mot Rus' nettsider for mer informasjon om band, spillletider og billettpriser.

I mens slår vi nok et slag for punken med videoen under og ved å fortelle at Kryp strømmer live fra Blårock i kveld. Det kan du se på mens du venter på Rock mot Virus. God helg!