Ukas artist

- Hele lydanlegget blåste ned i en jacuzzi!

Bli kjent med musikere fra, bosatt i eller på vei til Tromsø gjennom Feedback. Ukas artist er Vilde Bye Martinsen (17) som har sin første solokonsert på søndag.
VILDE BYE MARTINSEN: Singer/songwriter med nese og ører for garasjepunk. 
        
            (Foto: Øyvind Aronsen)

VILDE BYE MARTINSEN: Singer/songwriter med nese og ører for garasjepunk.  Foto: Øyvind Aronsen

Navn, alder: Vilde Bye Martinsen, 17 år
Aktuell: Spiller sin første solokonsert søndag 18. oktober på Bastard. Spilte support for Darling West på HT forrige søndag.

– Kan du beskrive hvilken musikk du spiller?
Jeg vil si at jeg spiller en god blanding av americana, folk, pop og rock.

– Du får en pistol mot tinningen, og må synge karaoke foran et fullsatt Alfheim stadion. Hvilken låt velger du å tolke?
«You’ll Never Walk Alone» er jo den desidert fineste fotballsangen, så jeg tror jeg ville gått for den!

– Hva er din verste opplevelse på scenen eller turne?
Jeg er jo en veldig fersk musiker, så jeg har ikke spilt så mange konserter, enda. Men, tidligere i sommer spilte jeg på en utekonsert sammen med Dag Vagle under Leirvaag Musikkfest på Senja. Da var det så mye vind at PA-anlegget blåste ned og veltet over i en jacuzzi, vi måtte teipe fast mikrofonstativene med gaffateip i bakken og teipe fast ullsokker på mikrofonene. Det var jo en veldig eksotisk opplevelse, kan man i hvert fall si!

– Du bookes av Den Norske Opera, og får sette opp hva du vil på den såkalte rideren, uten noen økonomiske begrensninger.
Da går jeg for klassikeren gule nonstop.

– Nevn et band eller en artist du rådigger, som folk flest neppe ville trodd om deg.
Jeg elsker det finske bandet The Flaming Sideburns!

Og hvilken person ved sine fulle fem gjør vel ikke det? Fordi:

– Vi gir deg guddommelige krefter, som gjør at du får gi nytt liv tilbake til en død musiker. Hvem velger du å hente tilbake, fra andre siden?
Med tanke på min musikksmak, som baserer seg mye på mange gamle, og døde artister, er det mange jeg gjerne ville hatt i live igjen. Jeg må nok trekke frem John Lennon, hvis jeg bare fikk velge én.

– For at det dette skal la seg gjøre, og for å gjøre plass til vedkommende, blir du samtidig nødt til ta livet av noen som lever i dag. Hvem ønsker du å bringe til evig taushet?
Huff! For et spørsmål. Jeg vil da ikke drepe noen, men hvis jeg skulle valgt en som forsvant, må nok det bli Yoko Ono. Bare tenk på hvor mye bra musikk fra The Beatles, verdens beste band, vi kanskje har gått glipp av på grunn av henne!

– Hva er det verste stedet du kunne blitt booka til?
Akkurat nå er jeg så tidlig i karrieren min, at jeg bare vil spille så mye som mulig. Så det er bare å ringe, jeg er med på så å si alt!

– Hvis du skulle gjort et sjangerbytte – hvilken musikk skulle du laga da?
Det er ingen tvil om hvilken sjanger det hadde blitt, helt klart garasje-punkrock! Jeg har nettopp startet et band i denne sjangeren med tre kompiser, så det er jo selvforklarende.

– Når kjente du sist trangen til å banne høyt?
– Det må være da jeg hørte at Buktafestivalen 2020 ble avlyst, og The Hives ikke kom til byen. Men det hjalp tydeligvis å banne da, siden de skal komme i 2021.