«Hits for Kids»-stjerne gjør comeback med julesang

Mobbing gjorde at Cecilia (27) trakk seg tilbake fra artistlivet som 12-åring. Denne uken gjorde tromsøjenta sitt comeback.
COMEBACK Cecilia Keinapel fra Tromsø slo gjennom som barnestjerne i 2005. Nå er hun tilbake med ny julesingel. 
    
      (Foto: Privat)

COMEBACK Cecilia Keinapel fra Tromsø slo gjennom som barnestjerne i 2005. Nå er hun tilbake med ny julesingel.  Foto: Privat

– Jeg håper jeg kan være en inspirasjon for andre unge artister, sier tromsøartisten Cecilia Keinapel (27), som for tiden er bosatt i Spania.

Hun startet sin karriere som 11-åring i 2005, da hun bidro med låta «Se når han smiler» på samleskiva «Hits for Kids 13».

Cecilia forteller at livet som barnestjerne ikke alltid var like lett, og mobbing førte til slutt at hun trakk seg tilbake fra artistlivet.

– Det ble veldig mye oppmerksomhet på en gang, som jeg ikke klarte å ta innover meg i så ung alder. Jeg fikk en liten knekk i selvtilliten, forteller hun.

Etter noen år ute av rampelyset kom hun denne uken tilbake med julelåten «Danser alene» under sitt nye artistnavn Celia.

– Først og fremst handler jo låta om å være i forhold, men også om å savne å gjøre juletradisjoner sammen med en bestemt person. Man kan danse alene på dansegulvet, men også danse alene videre i livet, forklarer hun.

Havnet på Spotify-liste

Låta ble spilt inn før jul i fjor, men ble av ulike grunner ikke utgitt før i 2020.

– Den ble først innspilt i Oslo, men det ble senere lagt på nye beats fra den svenske produsenten Joe (Jesper Ohlsson, journ.anm), forteller hun.

– Etter å ha gitt den ut tenkte vi ikke så mye mer på det, og delte låta stort sett bare med venner og bekjente.

Hun forteller at hun derfor skjønte lite da det plutselig strømmet på med gratulasjonsmeldinger, og det viste seg at låta hadde blitt plukket opp på Spotify sin offisielle spilleliste for ny, norsk musikk, «New Music Friday Norway».

– Jeg kunne ikke tro det, og lurte på om jeg drømte – det hadde jo bare gått tre dager siden vi slapp låta, sier hun.

TRAKK SEG TILBAKE Etter å ha forlatt barnestjernelivet flyttet Ceclila til England for å studere musikk. 
    
      (Foto: Privat)

TRAKK SEG TILBAKE Etter å ha forlatt barnestjernelivet flyttet Ceclila til England for å studere musikk.  Foto: Privat

Korona-stopp

Selv om hun ikke har vært aktiv som artist siden 12-årsalderen, tok hun ikke helt pause fra musikken. Som 18-åring flyttet hun til England hvor hun jobbet og studerte musikk i seks år. Der spilte hun også inn flere nye låter, som etter planen skulle ut i år.

– Det ble jo korona-stopp, så de kommer kanskje ut neste år, sier hun.