UKAS ARTIST:

– Karaoke? Lurer på om det beste hadde vært det skuddet i tinningen

Bli kjent med musikere fra, bosatt i eller på vei til Tromsø gjennom Feedback. Ukas artist er Trond Viggo Solås som juleturnerer med Hekla Stålstrenga i desember.
VÆRT INNOM DET MESTE: Trond Viggo Solås 

VÆRT INNOM DET MESTE: Trond Viggo Solås 

1 / 1

Navn, alder: Trond-Viggo Solås, 43 år
Band: Hekla Stålstrenga, Halvdan Sivertsen
Aktuell med: Må jo nevne min egen debutsoloplate «Himmelrop»
Gig-aktuell: Juleturné med Hekla nå i desember og deltar på Universitetet i Tromsøs julekalender om tradisjonsmusikk i nord.

– Kan du beskrive hvilken musikk du spiller?
– De siste årene har det vært vise, folk og pop som har blitt min greie, men sjangermessig liker jeg stort sett alt, og tror jeg har vært innom det meste...

– Du får en pistol mot tinningen, og må synge karaoke foran et fullsatt Alfheim stadion. Hvilken låt velger du å tolke?
– Ha ha ha, lurer på om det beste hadde vært det skuddet i tinningen!

– Hva er din verste opplevelse på scenen eller turne?
– Kan iallefall nevne en jobb i Tromsø, i kjelleren på et hotel. Vi var cirka 18 år og spilte egenkomponerte låter, noe vi burde ha skjønt at vi ikke kunne gjøre der. Vi ble truet fra flere hissige publikummere med bank dersom vi ikke spilte Creedence eller Terje Tysland. Vi spilte selfølgelig ikke flere av våre egne sanger.

– Du bookes av Den Norske Opera, og får sette opp hva du vil på den såkalte rideren, uten noen økonomiske begrensninger.
– Enkelt, et par flasker Brunello og en pose ostepop

– Nevn et band eller en artist du rådigger, som folk flest neppe ville trodd om deg.
– Squarepusher... elektronisk kaos, med latterlig deilig energi! Har prøvd å spille til et par kollegaer som syns det er møkkamusikk. Men, det er noe der som fenger det skrudde hodet mitt!

– Vi gir deg guddommelige krefter, som gjør at du får gi nytt liv tilbake til en død musiker. Hvem velger du å hente tilbake, fra andre siden og hvorfor?
– Det må bli bestefar Iver Lind! En bauta, som alltid har støttet meg i det jeg holder på med, og som har gitt meg mange råd på veien. Rett og slett en bra mann, musiker og komponist.

– For at det dette skal la seg gjøre, og for å gjøre plass til vedkommende, blir du samtidig nødt til ta livet av en musiker som lever i dag. Hvem ønsker du å bringe til evig taushet og hva har vedkommende gjort for å gjøre seg fortjent til det?
– Æsj, den var verre. Jeg har problemer der, syns alle musikerkollegaer uansett sjanger har livets rett uansett hva jeg syns om musikken. Det fins noen navn, men av prinsipp holder jeg de for meg selv.

– Hva er det verste stedet du kunne blitt booka til? Hvorfor?
– Hvilken som helst dansegalla med svensktoppmusikk. Jeg har faktisk en spesiell form for allergi, som gir ekstremt mye utslett og kløe mot akkurat den musikken.

– Hvis du skulle gjort et sjangerbytte – hvilken musikk skulle du laga da?
– Steinhard rock, vært frontfigur, i bar overkropp, smurt meg inn i babyolje og lekeblod, og brølt masse svada mellom låtene. Tja, hvem vet hva tiden bringer?

– Når kjente du sist trangen til å banne høyt?
– Banner ganske ofte når jeg plages med noe, men det må sies at banningen min alltid har en positiv undertone.