Fem nordnorske navn klar for Bukta

Buktafestivalen overfører fire artister fra 2020-programmet til sommerens kommende festival, og slenger på én «nysignering».
TAR TUREN TIL BUKTA: Hollow Hearts, Lisa Skoglund, Halvdan Sivertsen og Ondt Blod skal spille på Buktafestivalen 2021.  
    
      (Foto: Terese Samuelsen / Sverre Simonsen / Kalle Punsvik / Buktafestivalen)

TAR TUREN TIL BUKTA: Hollow Hearts, Lisa Skoglund, Halvdan Sivertsen og Ondt Blod skal spille på Buktafestivalen 2021.   Foto: Terese Samuelsen / Sverre Simonsen / Kalle Punsvik / Buktafestivalen

I dag melder Buktafestivalen at Ondt Blod, Nord Mot Nord, Halvdan Sivertsen og Hollow Hearts er booket til festivalen i 2021.

Disse fire skulle spille under 2020-festivalen, som ble avlyst som følge av koronapandemien, og er overført til neste års arrangement.

På toppen har Bukta én fersk signering å offentliggjøre, nemlig tromsøartisten Lisa Skoglund.

– Vi ønsker å fokusere på nordnorske band, og dette er jo en skikkelig nordnorsk pakke. Artistene vi slipper i dag skal fordeles over alle de tre scenene i Telegrafbukta, sier bookingsjef Isak Harbitz.

LES OGSÅ: Enslaveds juleturné er ikke som andres: – Folk brølte og skreik fra stolene sine. De spilte luftgitar sittende, og det var dødsfett

Ifølge Harbitz blir Bukta-programmet i 2021 en blanding av nye navn og overførte artister fra årets avlyste arrangement. Neste artistslipp fra rockfestivalen kommer etter nytt år.

– Dere frykter ikke at Halvdan Sivertsen skal dra i gang Bodø/Glimt-sangen sin i Telegrafbukta?

– Hehe, det blir i alle fall en forsinket 70-årsfeiring for han under Bukta til sommeren, sier bookingsjefen.

NORD MOT NORD: Spiller under Buktafestivalen 2021.  
    
      (Foto: Lori Ledger Markussen)

NORD MOT NORD: Spiller under Buktafestivalen 2021.   Foto: Lori Ledger Markussen

Bukta har tidligere offentliggjort Daniel Romano og The Hives til den kommende festivalen. Harbitz vil ikke røpe om det blir flere internasjonale artister på plakaten til sommeren.

LES OGSÅ: Slik koronakompenseres byens musikkfestivaler (+)

– I utlandet er noen artister og management veldig på vent nå, mens andre peiser på og booker konserter til neste år. Noen booker allerede for 2022, faktisk. Og selv om det foreløpig er litt usikkerhet rundt å samle mange mennesker på konsert har vi gode støtteordninger, og Bukta-publikummet har refusjonsgaranti på billetten sine, påpeker han.