Navn, alder: Espen Høgmo, 41Band: Violet RoadAktuell med: Vi slipper singel i neste uke.Gig-aktuell: Vi var med på innsamlingskonsert til inntekt for Kirkens Bymisjon i forrige uke, det har ikke blitt noen færre som trenger hjelp i disse merkelige tider.

- Kan du beskrive hvilken musikk du spiller?- Vi opererer jo i pop/rock/indie-avdelingen tror jeg, haha! Å definere sjangere har i stor grad blitt opp til den enkelte lytter, og det er fint. Bandet har jo begynt å få en del skiver under beltet, og det er ganske stort spenn i soundet.

- Du får en pistol mot tinningen, og må synge karaoke foran et fullsatt Alfheim stadion. Hvilken låt velger du å tolke?- «Jump» med Van Halen! Med fokus utelukkende på energi og innlevelse.

- Hva er din verste opplevelse på scenen eller turne?- Vi var på turné i USA med Hangface i 2006 som supportband for Pat Benatar, og vi skulle på scenen foran 5000 mennesker. Jeg og Hogne (bass) spiste det samme til middag, og ganske nøyaktig en time før gig begynner vi begge to å spy. Noe så grønnjævlig, hvert femte minutt. Vi ble truet med juling av manageren vår hvis vi avlyste, så det var totalt uaktuelt.

- Så da var det bare å time siste utblåsning til rett før første låt og la det stå til. Jeg hadde bøtta ved siden av hi-haten, haha! Det holdt hele veien inn, men spydde igjen på tur av scenen og fortsatte med det i et døgn til. Å spille konsert med matforgiftning er nok det verste jeg har opplevd på en scene.

- Du bookes av Den Norske Opera, og får sette opp hva du vil på den såkalte rideren, uten noen økonomiske begrensninger.- I tillegg til god mat, drikke og en palle med Pops, vil jeg gjerne ha en konsert med AC/DC backstage for meg og mine venner. Det må da vel være en grei avslutning på kvelden i Operaen?

- Nevn et band eller en artist du rådigger, som folk flest neppe ville trodd om deg:- Biosphere. Han har lagd noen helt utrolige skiver.

– Vi gir deg guddommelige krefter, som gjør at du får gi nytt liv tilbake til en død musiker. Hvem velger du å hente tilbake, fra andre siden og hvorfor?- Min venn Morten Rydland Høyning. Han var akkurat begynt både på livet og musikkarrieren og hadde utvilsomt mye, mye mer å by på.

Det tror jeg du har alle musikkinteresserte mennesker i Tromsø med deg på!

– For at det dette skal la seg gjøre, og for å gjøre plass til vedkommende, blir du samtidig nødt til ta livet av en musiker som lever i dag. Hvem ønsker du å bringe til evig taushet og hva har vedkommende gjort for å gjøre seg fortjent til det?- Nå er ikke jeg typen til å ønske noen død, men Ian Watkins fra bandet Lostprophets fortjener ikke mye godt i livet. Han er en notorisk pedofil som viser null anger, og som forhåpentligvis aldri ser dagens lys igjen.

- Hva er det verste stedet du kunne blitt booka til? Hvorfor?- Visjon Norges julebord. Hvorfor må vel i himmelens navn si seg selv.

- Hvis du skulle gjort et sjangerbytte – hvilken musikk skulle du laga da? - Det må bli to - hard metal og mørk elektronika.

- Når kjente du sist trangen til å banne høyt?- Da jeg enda en gang måtte bruke mye ekstra tid på noe jeg hadde glemt. Men jeg husker ikke når det var. Eller hva det var.