Lørdag kveld kan man få med seg en musikalsk helaften med Tromsøs popdronning Dagny og Kringkastingsorkesteret (KORK) på NRK1.

Tromsøartisten sparer ikke på kruttet når hun beskriver sin opplevelse av samarbeidet med KORK, som ble spilt inn på Store Studio 10. desember i fjor.

– Det var bare herlig! Herregud, for en drøm det var, forteller hun entusiastisk, og fortsetter:

– KORK er utrolig flinke musikere og veldig bra folk. Det var en veldig bra dag.

Hun understreker imidlertid at det er langt fra hverdagskost å få spille med det anerkjente orkesteret, selv om dette ikke er første gangen de samarbeider.

– Jeg har jo fått spille enkeltlåter med dem ved to anledninger tidligere, men aldri en hel konsert. Det er noe jeg alltid har drømt om å få gjøre, sier hun.

Eventyrlig karriere

Dagny har hatt det man trygt kan kalle en eventyrlig musikkarriere de siste årene, med landeplager som «Backbeat», «Drink About» og «Love You Like That» på samvittigheten.

I 2020 ga hun ut sitt første album «Strangers/Lovers», som ble god mottatt av musikkpressen (blant annet her i Feedback), og som dessuten tilføyde låten «Somebody» inn i rekken av radiohits.

I Store Studio er det utelukkende artistens egne låter som fremføres sammen med KORK.

– Det blir en blanding av litt eldre låter, som «Backbeat», og en del fra albumet, forteller Dagny.

SAMARBEID: Konserten med Dagny og KORK ble spilt inn rundt 10. desember. Skjermbilde fra NRK TV.

– To univers møtes

I tillegg til Kringkastingsorkesteret har tromsøartisten også med seg sitt eget band.

– Det blir på en måte to ulike univers som møtes, med litt av vårt og litt av deres sound sammen, og med mange spennende arrangementer, sier hun og legger til:

– Noen av låtene blir også fremført i helt nye versjoner.

Dagny sier at hun kun har hørt enkelte utdrag fra NRK-produksjonen, og forteller at hun selv gleder seg til å få hørt konserten som en helhet i kveld.

– Det er også noe helt annet å høre låtene fremført av ordentlige musikere, og ikke bare de innspilte versjonene, sier hun.

Konserten er også tilgjengelig på NRKs nett-TV.