Her er kandidatene du kan stemme på

En av disse kandidatene vil få 100.000 kroner og du bestemmer hvem.

  Foto: Ann Sissel Jenssen

hjerte

Gi din stemme på SMS ved å sende ”IT hjerte” med ditt kandidatnummer til 2399. (Eksempel: IT hjerte 76 til 2399). Husk mellomrom. Tjenesten koster 5 kroner. Frist for å stemme er tirsdag 6. november kl. 12.00.

Rystraumen Blæseensemble

Hjerte 1

Rystraumen Blæseensemble har 16 voksne medlemmer og 9 aspiranter med øvingslokale på skolen i Straumsbukta i Tromsø. Vi har som motto at: Vi bidrar til sinnets munterhet og Blås i ka vi Blæs. Ensemblet ble opprettet i 2007 hvor vi var to stykker med en idé om å skape liv i bygdene omkring Rystraumen og få til et tilbud for barn, ungdom og eldre i området. Fire aspiranter har fått opplæring i flere år for å bidra til rekruttering og glede blant de små i bygda. Småblæseran er også på trappene med flere små aspiranter. Ryktene har spredt seg til andre korps i byen som spør om hemmeligheten bak suksessen vår. Hemmeligheten er enkel: Ha det artig, så rekrutteres nye medlemmer. Spilleglede og økt prestasjon kommer med på kjøpet.


Sommereng velforening

Hjerte 2

Vi ønsker å lage en isbane og lekeareal på Sør-Tromsøya. Sommereng lekeplass, og spesielt isbanen, var tidligere et yndet og elsket område for beboere på Sør-Tromsøya. Sommereng velforening har islagt og vedlikeholdt isbanen og lekeplassområdet. Pga. eldende barn har lekeapparater og løkka forfalt. Nye krefter har flyttet til området og ønsker å blåse liv i friområdet, med det mål at Sommereng skal blomstre igjen, og være et samlingspunkt for små og store i nærområdet. Du kan hjelpe oss ved å gi din stemme!


Onsdagsaktiviteten i Kaldfjord

Hjerte 3

I Kaldfjord har vi engasjerte foreldre. I mange, mange, mange år har en liten gruppe foreldre arrangert Onsdagsaktiviteten hver høst. I år har de 20 års jubileum! De låner skolens lokaler og tilbyr barna alt fra modellbygging, matlaging, gym og lego til en meget rimelig penge. Det er særdeles flott at det er et tilbud med meget lav terskel for å delta, og at det er i barnas nærmiljø. Det er ikke alle som har muligheten til å kjøre barna til og fra aktiviteter i sentrum. Jeg foreslår at denne gjengen får prisen. Det hadde vært flott om de kanskje kunne ha brukt pengene til et skikkelig jubileumstilbud.


Tromsø Kickboksingklubb

Hjerte 4

Tromsø Kickboksingklubb ble startet 1991 og har siden den gang gitt et tilbud til de som ønsker å drive med kickboksing i Tromsø. Etter en periode med mindre aktivitet, er klubben nå på vei tilbake til gamle høyder. For tiden er det ca. 70 medlemmer fra 16 år og oppover, fordelt på tre partier. Klubben har flere aktive fightere, og har hevdet seg godt i nasjonale mesterskap det siste året. I norgescupen i september tok Tromsø to gullmedaljer. I tillegg til å fokusere på trening er også det å skape et godt miljø viktig for klubben. Før jul flytter Tromsø Kickboksingklubb inn i nye lokaler, som vil gi mange nye muligheter. Vi har ambisjoner om å utvide målgruppa, og blant annet få et juniorparti og et barneparti i klubben.


Isrenna sameie borettslag

Hjerte 5

Ønsker at Isrenna sameie borettslag i Stakkevollvegen 333 skal vinne. Beundrer alle disse ungdommene som har kjøpt leilighet i dette sameiet. De pusser opp og ordner leilighetene. Var på besøk der, og ser at de trenger ny porttelefon, de har dårlig brannvarslingsanlegg. Isrenna har hatt et dårlig rykte i mange år, derfor mener jeg at de trenger en oppmuntring. Branndørene har utslitte låser, de blir stående åpne, porttelefonen går det ikke an å snakke i. Brannalarmen står og piper i eningen. De trenger også belysning utvendig, det er mørkt og svart rundt huset.


IL Blåmann

Hjerte 6

Vi har et flott nærmiljøanlegg og masse aktivitet. Vi har entusiaster som jobber med skatepark i tilknytning til anlegget. Vi håper at den er ferdig høsten 2013. Vi skal bygge klubbhus. Vi har et flott anlegg der besøkende må bruke utedo! Idrettslaget skal flytte innkjørselen for å bedre sikkerheten. Det må lages adkomst til den planlagte skateparken. I tillegg skal vi ordne parkeringsplassen midt oppå Ersfjordeidet. Vi trenger penger!Tromsø klatreklubb

Hjerte 7

Tromsø klatreklubb har flere gode aktivitetstilbud for barn, ungdom og funksjonshemmede. Det er stor interesse for deres aktiviteter, og de klarer ikke gi alle interesserte et tilfredsstillende tilbud. Klubben har gruppen «Rett Opp» for blinde og svaksynte, Utekontakten har fast klatring hos klubben og de har flere juniorgrupper for både bredde – og toppsatsing. Med større økonomiske ressurser kan de gi et godt aktivitetstilbud til flere barn, ungdom og funksjonshemmede enn det de klarer i dag.


Tromsdalen rideklubb

Hjerte 8

Vi er en liten klubb som har satt oss som mål å gi et litt utradisjonelt tilbud. Vi driver med hest til hobby og idrett. Vi ønsker også at stallen skal være åpen for dem som ønsker å komme innom for å hilse på hestene. Dette tror vi kan være et godt fysisk og psykisk tilbud for dem som ikke faller inn under andre tradisjonelle idrettsgrener. Vi ønsker så svært og kunne trimme hestene våre mye mer enn vi kan, men på grunn av vår dårlige ridebane får vi dessverre ikke gjort det. Vi har lenge prøvd å spare opp til ridehall. Da ville vi fått flere folk som vil bistå med sitt pga. ridehall og de får trent hestene i vinteråret.


Isberget supporterklubb

Hjerte 9

Jeg vil her slå et slag for Tromsø idrettslags supporterklubb, Isberget. Vi lager sanger og stiller opp på alle hjemmekamper og noen bortekamper i løpet av året for å heie og støtte fram laget i vårt hjerte, TIL! Nå skal Isberget sammen med mange andre supportere reise til Oslo og heie Gutan fram til cupseier. Pengene vil bli brukt til supporterklær og å ivareta samholdet vi har i Isberget. Med pengene kan Isberget ta ytterligere steg, både innen sang, TIFO-arbeid og aktivt bidra til at flere stemmer i på Alfheim stadion.


Tromsø Storm Ungdom

Hjerte 10

Basketmiljøet i Tromsø er relativt lite. Det lille miljøet som eksisterer er likevel spesielt, idrettsgleden og arrangementsgleden er stor, og innsatsen fra medlemmer, foreldre og klubben er unik. Med dette vil flere kunne få muligheten til å holde på med basketball. Tromsø fortjener et ordentlig basketmiljø, og ved å støtte baskettilbudet i byen vår kan vi konkurrere med andre byer, vi får mulighet til å vise oss fram, og byen vil bli mer attraktiv.


Landsforbundet mot stoffmisbruk

Hjerte 11

Landsforbundet mot stoffmisbruk (LMS) er en frivillig organisasjon med avdeling i Tromsø som består av pårørende til rusmisbrukere som i flere år har stått på for å gjøre hverdagen til denne gruppen lettere å leve med en rusmisbruker i familien. Målet for 2013 er å gjøre noe for barn av rusmisbrukere og søsken til rusmisbrukere. Gjøre noe sammen med disse barn og unge som ikke omhandler rus, for eksempel kino, teater, aktiviteter eller dra på turer. Mange av disse barna lever i en uforutsigbar familiesituasjon og tar på seg omsorgsoppgaver som de ikke er moden for, samtidig som de gjør alt for å skjule hvordan de har det hjemme.


Reinen IL

Hjerte 12

Reinen er et av få, om ikke det eneste, idrettslaget med fotballag i Tromsø som ikke har fotballbane med kunstgress. Fotballbanen på Reinen er en liten grusbane, så både trenings – og kampfasilitetene er dårlige. Nå har idrettslaget startet jobben med å få til en kunstgressbane på Reinen, og da er alle pengebidrag veldig kjærkomment. Barna i Reinen IL fortjener ordentlige baneforhold.


Hamna IL

Hjerte 13

Dette er en idrettsklubb, drevet på dugnad av masse flotte og dedikerte frivillige. Klubben driver med fotball fra 6 år og oppover, turn for aldersgruppen 3-4 år og 10-12 år, allidrett for 5-7 år. For voksne er det dame – og herrefotball samt aerobic og zumba. Alt er drevet på dugnad. Klubben har vært så heldig at de har arvet det som før var musikkbygget til Hamna skole. Utfordringen er at bygget må flyttes og innredes. Vi har en plan at dette også skal gjøres på dugnad. Vet ikke hvor mye det vil koste å fundamentere tomten og flytte bygget. Sikkert mye, men hadde det blitt noe igjen av midlene, trenger vi fortsatt interiør og utstyr til klubbhuset. Vi har utrolig mange barn og unge i aktivitet hver dag i bydelen i vårt hjerte, i byen i vårt hjerte.


Tromsø bordtennisklubb

Hjerte 14

Jeg ønsker at Tromsø Bordtennisklubb skal få penger. De er et lite miljø og det er fantastisk flott å se hvordan de på 18, 19, 20 år hjelper de yngre, en flott gjeng. De trenger penger både til utstyr og oppussing av lokalet de holder til i.


Kafé X

Hjerte 15

Foreslår at Kafé X får 100.000 kroner for den viktige jobben de gjør for tidligere rusavhengige. Uten Kafé X vil ikke mennesker som ønsker å være rusfrie ha en mulighet til å forbli rusfrie i dag. Pengene vil utgjøre en forskjell på liv eller død for mange som i dag har kafeen som sin viktigste støttespiller i hverdagen.


IF Skarp

Hjerte 16

Vi er en liten fotballklubb i Tromsø med rundt 250 aktive medlemmer. De fleste medlemmene bor på Mortensnes og Håpet. Vi har etablert en flott kunstgressbane ved Mortensnes skole og har et ønske om også å få gjort ferdig klubbhuset vårt. Vi strever økonomisk og ting er blitt satt på vent, men vi har mange engasjerte og aktive foreldre som brenner for å komme i gang med prosjektet og å få det ferdig. Men så lenge vi mangler penger så må vi vente. Med klubbhus på plass vil det bli et samlingspunkt og tilholdssted for mange av byens idrettsglade unge, også for andre foreninger, klubber, barnehager, skoler og bydelsråd.Skittenelv Musikkorps

Hjerte 17

Skittenelv Musikkorps er et generasjonskorps med tilhørighet til Kroken-området, og det har medlemmer i alle aldre. Korpset er et ordentlig sosialt og trivelig korps, som bruker mye tid på å sørge for at medlemmene har det bra! Korpset er 31 år gammelt, og det er noen av instrumentene også! Medlemmene spiller på alt som kan spilles på — og nå som vi har fått elleve flotte aspiranter inn i korpset i høst, må vi virkelig bruke alt som finnes av instrumenter for å ha nok til alle. Problemet er at noe av utstyret vi bruker er helt oppbrukt, slitt og skramlete. Det er så synd når man hører medlemmer snakke om at de ikke tror de vil fortsette lenger, fordi de nesten ikke kan spille på instrumentet! Og det er ikke fordi de ikke er gode nok, det er fordi instrumentet deres er i så veldig, veldig dårlig forfatning. Korpset jobber nå knallhardt med å skaffe midler til innkjøp av nye instrumenter, men det er jo en lang og tidkrevende prosess.

Gutta på skauen

Hjerte 18

Gutta på skauen, som består av 24 pensjonerte frivillige, har bygd opp og driver et unikt tilbud til beste for byen. Jeg synes de har gjort en formidabel jobb med tilrettelegging inne i Dalen, og har bidratt til at mange flere kommer seg ut på tur i nærmiljøet — ikke minst barnefamilier; sommer som vinter. Viktig å støtte det flotte arbeidet Gutta på skauen har gjort, samt at de får nødvendige midler til å utvikle området/ferdigstille påbegynte prosjekt.


Hamna IL Turn

Hjerte 19

Hamna IL Turn er flunkende nytt av året, men vi skaper allerede liv og røre i nærmiljøet. Her får barna hoppe, løpe, rulle, klatre, kaste, løfte, bære, henge og slenge med stort engasjement og i aller morsomste grad. Det er veldig stor interesse for småbarnsturn, og i løpet av en uke fikk vi påmeldt 60 barn i alderen 3-4 år som ville komme og turne i gymsalen i Hamna. Det er også startet et parti for jenter fra 10-12 år, og målet er at dette etter hvert skal bli en turnforening med tilbud til barn i alle aldere. Vi holder til i gymsalen på Hamna skole, og der er det dårlig med utstyr. Vi har derfor fått litt penger av Hamna IL til å bestille blant annet nye matter som er helt nødvendig når man trener turn. For å kunne gi et godt tilbud til barna våre i Hamna, så ønsker vi oss penger til nytt utstyr og apparater.


Hjertefred

Hjerte 20

Hjertefred er nytt i Tromsø i 2012 — med mål om å bli et årlig arrangement. Hjertefred er et livssynsnøytralt, utendørs minnearrangement på allehelgensaften. Det er gratis og åpent for alle. Artister stiller opp vederlagsfritt og formidler musikk, dans, sang, scenekunst og ord om sorg fra scene på Skansen. Arrangementet har som mål å bryte ned tabuer rundt døden og det vonde, lindre sorg, skape åpenhet og gi livsglede og mot til å gå videre. Hjertefred skal være en veldig vakker stund på allehelgensaften, og arrangementet vil gjøre Tromsø til en varmere og bedre by å bo i.


Sjarkfestivalen

Hjerte 21

Sjarkfestivalen burde få pengene fordi det er en virkelig unik festival lagd av ambisiøse ungdommer fra Tromsø. Festivalen er en mulighet for lovende artister til å bli oppdaget og komme seg videre i karrieren. Sjarken er Nord-Norge-pakken inn i en eneste klump med gløggod stemning, bra musikk og flotte mennesker. Om en er ute etter en festivalopplevelse uten grenser for nordnorsk sjarm, er Sjarkfestivalen svaret. Derfor fortjener Sjarkfestivalen muligheten til å vokse enda mer og bli enda bedre!


Fotballjentene i Fløya

Hjerte 22

Kvinnefotballen i Tromsø fortjener større oppmerksomhet og interesse enn det som gis i dag, og personer som brenner for fotballjentene fortjener en mulighet til, og en arena for, å fremme sitt arbeid. Det er kanskje tid for at Tromsøs befolkning, sammen med næringslivet, bidrar til å skape en ramme rundt damefotballen på lik linje som herrefotballen. De hardtarbeidende fotballjentene og deres ildsjeler, trenger vårt engasjement, og vi trenger kvinnefotballen. Tribune til Fløya-jentene, nye sko og drakter.


WayBack

Hjerte 23

Stiftelsen Wayback arbeider for at straffedømte kan leve et liv uten rusmisbruk og kriminalitet. Vi ønsker å være et inkluderende tilbud med vekt på et liv uten rusmidler, vold og kriminalitet. Hovedoppgaven er å hjelpe løslatte fra fengsel til frihet, være en støtte i denne vanskelige overgangen. Vi bygger på likemannsprinsippet, der flere av våre faddere har soningsbakgrunn. Den viktigste funksjonen WayBack har er kanskje å forsterke et håp hos den enkelte innsatte, om at det går an å bli en vanlig samfunnsborger, selv om man har sittet i fengsel. Forutsetningene er at man er motivert og villig til å gjøre det som må til. Jeg jobber sammen noen utrolige mennesker, som jeg virkelig mener fortjener penger til forskjellige aktiviteter/sosialt som man kan ta medlemmene våre med på.


Borgtun musikkorps

Hjerte 24

Borgtun musikkorps er et generasjonskorps som har base på Borgtun skole, men med medlemmer fra hele Nord-Tromsøya. Korpset består av 60 medlemmer og er et godt aktivitetstilbud som viser at både barn og voksne kan ha det morsomt sammen. Korpset liker å vise seg fram og viser stor spilleglede. På 17. mai er det spilling både på Stakkevollan, Mortensnes, Borgtun og selvsagt i skoletoget. Året avsluttes med en tradisjonsrik julekonsert sammen med Borgtun Blandakor i Grønnåsen kirke.


Lekeplass Hamna

Hjerte 25

Den forfalte lekeplassen i toppen av Mårveien i Hamna har det tidligere vært husker, klatrevegg, siler og to fotballmål. Nå er det kun ruiner igjen, og noen har tatt seg til rette og brukt området til sin egen komposthaug. Barna i nærområdet må klatre over gjerdet til barnehagene for å kunne leke på ettermiddagene. Håper på å kunne få pusset opp området, kanskje få opp to basketballkurver og asfalt, samt noen husker. Hvis midlene til utstyr kommer på plass, så vil jeg mobilisere flest mulig til dugnad på området.


Tromsø sjøredningskorps

Hjerte 26

Korpset består av frivillige som risikerer eget liv og helse på sjøen for å redde mennesker og verdier som har vært ute for uhell. Det frivillige mannskapet til Tromsø Sjøredningskorps bemanner redningsbåten «Gideon». Medlemmene jobber vaktuker i tre vaktlag og er på vakt 24 timer når de jobber. En vanlig vakt kan gå ut på søk av personer som har forsvunnet i sjøen i Tromsø havn eller på fiskebankene, slep av fartøy som har slitt seg eller assistanse i brannslukking ved brann i fartøyer. Disse frivillige gjør at det er tryggere for enhver å ferdes til sjøs, men de har ennå ikke blitt anerkjent på lik linje med Tromsø Røde Kors Hjelpekorps og Norsk Folkehjelp når budsjettene deles. Tromsø Sjøredningskorps har ingen midler til prosjekter for å styrke nettverket innad i korpset. Midlene vil benyttes til mer opplæring, øvelser og sosiale sammenkomster som knytter medlemmene sammen.


Sør-Kvaløya IL skigruppa

Hjerte 27

Hvert eneste år er det en liten knippe ildsjeler som står på, sommer som vinter, med all slags dugnadsjobbing for å kunne tilby hele byens befolkning flotte ski – og turløyper i området Kaldfjord-Håkøybotn-Larsen-Straumsbukta. Alt arbeid utføres på dugnad. Drift av lysløypa, midler til kjøp, drift og vedlikehold av tråkkemaskiner og utstyr dekkes av penger tjent på dugnad. De får ikke noe støtte fra Tromsø kommune for å «dekke bordet» til byen skiløpere i alle aldre. I tillegg kommer all aktivitet, slik som onsdagsrennene, som trekker unger fra hele Tromsø, ikke bare Kvaløya.


Botanisk Hages Venner

Hjerte 28

Venneforeningens formål er å fremme kjennskap og interesse for Arktisk — alpin botanisk hage i Tromsø (verdens nordligste) og å styrke og støtte Hagens vekst og utvikling. Hagen er tilrettelagt for forskjellige aldersgrupper og for funksjonshemmede. Skolebarn får undervisning om hagens planter og blomster. Hagen er et trekkplaster for turister og byens befolkning. I 2011 ble det registrert 43.000 besøkende. I Hansine Hansens Hus er det kafé.


Kirkens Bymisjon

Hjerte 29

Jeg foreslår å gi 100.000 kroner til innkjøp av PC-er og språkkurs til Kirkens Bymisjon. Der kan romfolket og andre lære seg norsk gratis. I dag må disse betale for kurs. Det er gjerne lang ventetid. Dermed blir det vanskelig å finne seg arbeid uten å kunne norsk. Et gratis tilbud, der de selv kan oppsøke dette ville vært fantastisk. Ber om at byen støtter dette forslaget og bedrer livskvaliteten til den svakeste befolkningsgruppen i Europa. Vi må stå opp for all urett i vår hjertevarme og inkluderende by.


Skredgruppen i Tromsø Røde Kors Hjelpekorps

Hjerte 30

Naturen rundt Tromsø innbyr til fantastisk skikjøring om vinteren, men av og til skjer det ulykker. Da er det frivillige som stiller opp og som med stor innsats har trent seg opp til å kunne bistå på kort varsel i redning av de tilskadekomne. I Røde Kors skredgruppe går frivillige vaktturnus gjennom hele vintersesongen, og gruppen har siden starten vært pionerer også på nasjonal basis innen utvikling av metoder og prøving av utstyr for søk og redning.Innebandyklubbene

Hjerte 31

Tromsø har lenge hatt et innebandymiljø som har variert enormt i antall utøvere og i prestasjoner, men organisert rekruttering har til dels vært fraværende. Denne høsten har klubbene samarbeidet. Vi forsøker å dele opp bydelene mellom oss, og prøver og få til barne – og ungdomslag i samme alderstrinn fra forskjellige bydeler. Hovedmålet er at det skal bli så mange lag at vi skal få til en byserie i innebandy. Vi ønsker å få aktivisert barn innenfor organisert idrett ved å tilby de timer til innebandy. For å få til dette behøves det midler til å dekke utstyr som i første omgang kan lånes ut til dette formålet. Det gjelder køller, baller, mål, og keeperutstyr, og en innebandyskole som kalles «moro med liten ball».


StudentUKA

Hjerte 32

StudentUKA er studentenes kulturfestival. Den lages på frivillig basis og er en non-profit organisasjon som kun jobber etter formålet om å skape Norges beste studentfestival. UKA13 ønsker å bruke pengene på å lage en best mulig festival, med et godt tilbud til både studenter og byborgere. UiT er en av hovedårsakene til tilflytting til byen og har utrolig mye å si for næringslivet generelt. Vi tror at en god studentfestival vil være med på å gjøre Tromsø til et mer attraktivt studie – og bosted.


SMISO og fibromyalgiforbund

Hjerte 33

Ønsker at to prosjekt kan få dele denne pengeprisen. SMISO som gjør en formidabel innsats for incestofre i Tromsø. Det andre er Tromsø lokallag av Norges Fibromyalgi Forbund. Felles for begge er at det drives med svært få midler men uansett et veldig viktig arbeid innen for deres felt. I tillegg er begge prosjekt som ellers ikke «prioriteres» i fordeling av midler ellers i samfunnet.


TSI Trailblazers

Hjerte 34

TSI Trailblazers er et amerikansk fotballag som ble startet opp høsten 2011. Vi har siden den gang opprettet et styre, søkt medlemskap hos Tromsø Studentenes Idrettslag, blitt tatt inn som trimgruppe, og venter på å bli tatt opp som undergruppe i februar 2013. Interessen for sporten i byen er stor, med visninger av kamper fra NFL hver søndag på Studenthuset Driv, og mange arrangementer rundt i byen ved Superbowl, og laget vårt er voksende. Som det nordligste laget i Norge ønsker vi å være ledende i oppstart av egen nordnorsk liga i samarbeid med NAIF. Amerikansk fotball er en dyr sport å spille, og styret i TSI Trailblazers har problemer med å skaffe midler til å anskaffe nødvendig beskyttelsesutstyr for spillerne, som har ført til flere skader under trening enn nødvendig. Vi ønsker støtte for å skaffe inn beskyttelsesutstyr til våre spillere, samt nødvendig treningsutstyr.


Tromsø Håndballklubb

Hjerte 35

Jeg synes at Tromsø Håndballklubb fortjener pengene. Klubben har mange ildsjeler som jobber «dag og natt» for at et imponerende antall barn skal kunne drive med håndball.


Arctandria Tromsø kystlag

Hjerte 36

Arctandria er stiftet i 1979 med formål å ta vare på nordnorsk kystkultur generelt og nordlandsbåter spesielt. Foreningen har ca. 200 medlemmer, mange båter og eiendommen Stakken på Kvaløysletta. Bygningene her er bygget på dugnad uten lån/tilskudd. Stakken fremstår som en fredfull oase og er mye brukt til utflukter/rekreasjon — spesielt av barnehager og skoleklasser. Foreningen har opsjon på 8 mål nabotomt. Her ønsker vi å bygge ytterligere 9-10 naust samt aktivitets – og forsamlingshus.


Borgtun bydelsråd (BB)

Hjerte 37

Bydelen mellom Hansjordnesbukta og Tverrforbindelsen (4.300 innbyggere) scoret dårlig i Tromsø kommunes levekårsundersøkelse, «mangler identitet» og har et «slitt omdømme». BB skal revitalisere bydelen omdømme – og innholdsmessig og bidra til at bydelen blir et levende, godt og attraktivt nærområde. Gjøres ved å bevisstgjøre og engasjere beboerne i alle aldre og livssituasjoner. Fremskaffe og formidle områdets historie. Arrangere sosiale/kulturelle tiltak. Etablere nærfriluftsarena for bydelen i Doktordalen m.m.


Tromsø Orkesterforening, Janitsjarkorpset

Hjerte 38

Jeg foreslår herved Tromsø Orkesterforening, Janitsjarkorpset som kandidat til støtten. Korpset er fra 1923. En 17. mai uten TOF Janitsjarkorpset er utenkelig. Korpset har stor betydning for det frivillige musikkliv i byen og har et høyt musikalsk nivå. Korpset ønsker å anskaffe nye uniformer. De gamle dressene er nå utdaterte. Det visuelle betyr mye. En uniform koster fra 3.000 kroner og oppover. En slik støtte ville være stort for korpset på grunn av et stort innslag av studenter og skoleelever.


Hamna bydelsråd

Hjerte 39

Hamna bydelsråd, med Ørjan Sandberg i spissen, er et unikum for oss i Hamna. De stiller opp med et stort engasjement, og aktiviteter for oss Hamna-beboere. Med sine forskjellige aktiviteter (kurs, kafé, skumparty, juleverksted, loppemarked etc.), bidrar de til at vi alle sosialiseres og får et bedre forhold til bydelen og hverandre. Det siste året har de økonomiske vilkårene for vårt arbeid blitt mindre romslige, men vi prøver med de midler vi har å videreføre vårt arbeid.


Northern Runners

Hjerte 40

Northern Runners er et løpenettverk i Tromsø-regionen. Vi har skapt liv og røre i løpemiljøet i byen og har hjulpet mange over dørstokken, gjennomført felles treningsøkter med 50-60 deltakere på det meste og bidratt til økt deltakelse i Midnight Sun Marathon, Tromsøkarusellen m.m. Vi har nå omskrevet låten «We are the world» til «We run the world». Dersom vi vinner, håper vi å kunne spille inn en profesjonell musikkvideo. Vi håper også å kunne bruke prispengene på å bygge opp utendørs infrastruktur for trening (hinderløype, styrketrening, bootcamp) på egnet sted i lysløypa i samarbeid med Tromsø kommune, til glede for alle som bruker de fantastiske naturområdene på Tromsøya.


Tromsø Storm

Hjerte 41

Før hver hjemmekamp må de legge parkett og ta den av etter kampen. Dette har frivillige brukt opptil 7-8 timer på. Kunne vært greit med parkett til hele hallen som kunne ligget permanent.


Ti på topp

Hjerte 42

«Ti på Topp» er en organisasjon som drives av frivillighet, en gjeng som gjør ulønnet arbeid for å legge til rette for at Tromsø-folk skal få komme seg ut av godstolen og ut på tur. Med nesten 5.000 deltakere hvert år er det etter hvert blitt et svært populært tilbud som mange benytter seg av, og i et folkehelseperspektiv er dette et fantastisk tiltak for å forebygge livsstilssykdommer og ikke minst gjøre Tromsø-folk sprekere og sunnere. Det finnes historier om folk som har brukt dette tilbudet som tiltak for å bli rusfri, røykfri og sykdomsfri. Mange benytter seg av dette tilbudet rett og slett fordi det er så godt tilrettelagt med kart, rutebeskrivelser og godt merkede løyper til toppen.


Kaldfornia sportsklubb

Hjerte 43

Ildsjelene er fra Kaldfjord-området. Målet er å bidra til aktivitet, blant annet friluftsliv, ski og sykkel. De arrangerer skredkurs for befolkningen som er gratis å delta på. De har i år fått bidrag fra en sponsor der de blir å kjøpe inn to skredsøkere, søkestang og spade. Dette til utlån for dem som ikke har utstyret. En gang i uken har de trening på Kaldfjord skole. Dette er en klubb som har potensial til å gjøre mye bra i nærmiljøet, både for de konkurranseinteresserte og for dem som er aktiv for å kunne være ute i den fantastiske naturen.


Brensholmen fritidsklubb

Hjerte 44

Brensholmen fritidsklubb gjør bykommunen Tromsø bedre å bo i og skaper bolyst i eget nærmiljø. Fritidsklubben er primært for barn som går på Hillesøyskolen. Klubben har flere band som øver jevnt og trutt. Det arrangeres konserter, der det også legges opp til danseoppvisninger for bygdefolket. Flere av bandmedlemmene har også deltatt med spilling på kurs, konferanser og jubileum. Det er tilbud om svømming og lek i basseng flere ganger i uken. Det siste året har det også vært startet med tilrettelagte aktiviteter for barnehagebarn, for å lette overgangen til skole. Nå planlegges det nye aktiviteter for barn og unge i samarbeid med det lokale husflidslaget.


Barnas Røde Kors

Hjerte 45

Barnas Røde Kors (BARK) gir av engasjement og dugnadsånd for et bedre oppvekstmiljø i byen. Tromsø Røde Kors startet opp igjen 20. september med Barnas Røde Kors (BARK). Barnas Røde Kors er et gratis aktivitetstilbud for barn fra 1.-7. klasse drevet av frivillige i Røde Kors og skal bidra til at barn i Tromsø får en trygg og god oppvekst. Målet med Barnas Røde Kors er at barn som ikke har anledning til å delta i organiserte aktiviteter som ofte er kostbare, skal få et spennende tilbud. De organiserer forskjellige aktiviteter som f.eks. kreativitetsverksted, lek, førstehjelpskurs, friluftsliv, ski og turer. BARK skal også være en inkluderende aktivitet hvor etnisk norske barn og flyktningbarn og barn på asylmottak møtes for å ha gode opplevelser sammen.


4H Tromsø

Hjerte 46

I Tromsø er det 6 4H-klubber for barn (og voksne) alder 8-18 år. Samt aktiviteter for tidligere 4H-ere, utveksling, kurs, møter, bredt utvalg av fagfelt alt etter interesse. Et godt alternativ som fritidsaktivitet for dem som ikke trives med en bestemt hobby, men ønsker å lære ved å gjøre mye forskjellig. 4H Norge er en landsomfattende, ideell barne – og ungdomsorganisasjon som er livssynsnøytral og partipolitisk uavhengig. Formål: 4H skal utvikle en aktiv og samfunnsengasjert ungdom med ansvarsfølelse og respekt for natur og mennesker.


Tromsø Sjakklubbs Ungdom (TSKU)

Hjerte 47

TSKU er ungdomsgruppen til Tromsø Sjakklubb. Målet er å lage et trygt og inkluderende miljø rundt det å spille sjakk. De arrangerer turneringer og har et fast kursopplegg med 10 kurs som vi holder i klubblokalet og rundt om på skoler i tromsøområdet dersom vi har lokaler og instruktører tilgjengelig. Deres filosofi er å komme ut i skolene å møte barna i deres eget trygge miljø. De har tre pedagogiske prinsipper i bunn for kursene: Miljø: Vi skal ha det artig! Ansvar: Elevene vil få ansvar for medelevers læring så vel som sin egen. Læring: Hver elev skal hver kurskveld få føle av mestring!


Tromsø hockeyskole

Hjerte 48

Tromsø ishockey hockeyskole er en selvsagt kandidat til å motta 100.000 kroner. Og spesielt småjenter. Det er en ny klubb som jeg tror vil trenge penger. Her i Narvik vil vi sette stor pris at vi får flere småjenter å kunne spille kamper mot. Vi har nettopp hatt internasjonal jente-hockeydag, og vi trenger flere jenter.


Miniskitrekk på Storelva

Hjerte 49

Vi er en gruppe engasjerte foreldre på Storelva som ønsker å finansiere et miniskitrekk på Storelva etter modell fra Bak-Olsen, men i noe mindre skala. Dette trekket er planlagt plassert i skilekeanlegget på Storelva i nærheten av lysløypa. Dette er et meget populært område som hele året brukes både av barnehager, skoler og befolkningen på Storelva. Vi har allerede flere lokale bedrifter med på oppstarten av et spleiselag og har et brukt skitrekk på hånden fra en av de største leverandørene i Norge. Vi har flere aktører i lokalt næringsliv med på laget med økonomisk støtte til drift.


Ungdomsskolerevyene i Tromsø

Hjerte 50

Gi premien til ungdomsskolerevyene i Tromsø (Monkeyrevyen, Polarshow, Tromsøpalmen, Tromteatret, Krokenrevyen, Barfotrevyen). Et fantastisk engasjement av ungdommer over flere uker i strekk med arbeidsdager opp mot 12-15 timer.


BKT v/Yngres avdeling

Hjerte 51

Med små ressurser gjør klubben en flott innsats for byens unge fremtidige volleyballspillere. Samtidig tar de tak for å inkludere landets nye innbyggere. Et eksempel på begge ovennevnte er arrangering av klubbkveld hvor absolutt alle (fra elitelag til 8-9-åringer) deltar i felles spill.


Stakkevollan idrettsforening (SIF)

Hjerte 52

SIF fyller 30 år i år, og markerer begivenheten med fest for små og store i innendørshallen «Bobla» 3. november. Klubben har gjennom 30 år jobbet utrettelig, på dugnad og ellers, for barn og unge i nærmiljøet. Klubben har hatt fokus på og lagt til rette for idrettsglede og mestring i flere tiår. Fotball er i dag hovedaktiviteten, men i år er planen også allidrett i Stakkevollhallen. Klubben fortjener de 100.000 for å kunne tildele enda mer treningstid til klubbens egne i Bobla, for å skape enda bedre og mer utvidet tilbud til barn og unge.


Panterne

Hjerte 53

Panterne gir tidligere rusavhengig et ærlig arbeid ved å hente pant-, glass – og metallemballasje hjemme hos abonnenter. I tillegg organiserer de et fast opplegg, drømmedagen, som gir panterne mulighet til å finne og realisere drømmene sine. Tidligere rusavhengige sliter ofte med å få arbeid og mangelen på arbeidstrening gjør de lite attraktive i jobbmarkedet. Ved å gi disse ressurssterke menneskene verdifull arbeidstrening og en meningsfylt hverdag i kontakt med andre rusfrie personer så skapes muligheter for personlig utvikling som gir arbeid og muligheter. De er i en fase hvor en slik pengesum kunne utgjort en enorm forskjell.


Tromsø Røde Kors

Hjerte 54

Tromsø Røde Kors er en del av den internasjonale Røde Kors-bevegelsen som er verdens største frivillige humanitære hjelpeorganisasjon. Tromsø Røde Kors består i dag av rundt 1.300 betalende medlemmer, rundt 500 frivillige og seks ansatte. Vi har rundt 30 ulike omsorgsaktiviteter for alle aldersgrupper og livssituasjoner. Tromsø Røde Kors er også en beredskapsorganisasjon der blant annet hjelpekorpset deltar i søk og redning. Røde Kors Ungdom bekjemper urettferdighet og fremmer forståelse og toleranse.


Tromsø Brass

Hjerte 55

Tromsø Brass er distriktets eneste amatørbrassband. Vi har et lidenskapelig ønske om at publikum etter konsert skal tenke at korpsmusikk strekker seg lengre enn marsjer på 17. mai. Dette gjelder særlig distriktskonkurransen som er sesongens showhøydepunkt. Her legges det ned mangfoldige timer for å gjøre en så underholdende konsert som mulig med et vidt spekter av kostymer. Støtten vil kunne realisere innkjøp av nye instrumenter som vil bidra til at den musikalske kvaliteten løftes ytterligere.


Hamna Young Girls

Hjerte 56

En stormfull januardag 2011 startet Hamna Young Girls opp med trening i gymsalen i Hamna. Et fotballag for damer i sin beste alder (ingen alder nevn, ingen alder glemt). Vi er 24 damer som trener i Hamnahallen hver onsdag. Kondisen er nok ikke på topp, men humøret er upåklagelig. Selv om vi er smilende, glade damer, så mangler vi sponsorer til drakter. Og derfor sender vi et brev fylt med humor og glede i håp om vi er en av de heldige kandidatene som kan få støtte til detteAlfheimklubben

Hjerte 57

Det er viktig at alle borgere i Tromsø by har et godt samlingssted. Alfheimklubben er et viktig samlingspunkt for alle Tromsø borgere som har spesielle behov både ung og godt voksen. De trenger et trygt samlingssted og varierte aktiviteter pga. stor aldersspenn på dem som bruker klubben. Alfheimklubben kan tilby ukentlige klubbkvelder med sang og dans, teater, rockeband, sommerklubb med bussturer, olympiade og kafé — for å nevne noen få aktiviteter. Et slikt variert aktivitetstilbud er ressurskrevende og budsjettet strekker ofte ikke til. Håper byens befolkning ser Alfheimklubben som en berikelse til Tromsø by.Dyrebeskyttelsen i Tromsø

Hjerte 58

Dyrebeskyttelsen i Tromsø gjør et ufattelig viktig og nødvendig arbeid for dem som ikke kan forsvare seg selv, nemlig dyrene. Dersom de skulle vinne, kan de hjelpe enda flere, enda bedre.Slalåmbakke i Fagerfjell

Hjerte 59

Dugnadsgruppa i Ramfjord som jobber for å lage slalåmbakke på Fagerfjell (bak Fagernes skole). Vil bli en fantastisk fin bakke som vil bade i sol på senvinteren og gode snøforhold hele sesongen.


Tromsø Folkeskoles Musikkorps

Hjerte 60

Tromsø Folkeskoles Musikkorps er ikke det største korpset i byen, men vi er definitivt det beste! Uheldigvis er det slik at når vi ikke er så mange tjener, vi mindre penger på dugnader som flaskeinnsamlinger. Jeg er med i korps fordi det er veldig sosialt, morsomt og lærerikt. Hvis vi hadde vunnet pengene, hadde vi fått råd til å kjøpe nye instrumenter som vi trenger.

Langnes skipark

Hjerte 61

Langnes skipark er en nystiftet forening som vil etablere en skipark på den kommunale tomten sør fra Rismålshaugen, der Skihytta står på toppen. Et slikt anlegg vil være svært populært for alle på Mortensnes, og brukere av lysløypa.Kvaløysletta Skilag

Hjerte 62

Kvaløysletta Skilag har med sinne tropper av frivillige dugnadsarbeidere skapt et helårig tilbud til glede for hele Kvaløyabyens befolkning. Vi er stolte over lysløypa og skileikeplassene som fra første stolpe i ble satt i jorden i 1975 i helhet er bygd og driftet av klubbens medlemmer. Klubben er i samarbeid med Tromsø kommune om sommervedlikehold på løypenettet. Arbeidene er startet opp og vi håper dette er begynnelse av en parallell til Tromsømarkaprosjektet på Tromsøya. Vi søker trygghet for idrettsungdom i alle aldre og arbeider blant annet for en realisering av rulleskiløype på Storelva.IKS — interesseorganisasjon for kvinner med spiseforstyrrelser

Hjerte 63

Lokalavdelingen i Tromsø ble opprettet våren 2012 og drives av frivillige som enten har eller har hatt spiseforstyrrelser. I dagens samfunn er kropp og idealer svær fremtredende, samtidig som stress og mange utfordringer i livet kan føre til et komplisert forhold til mat; noen klarer ikke spise, noen spiser og kaster opp, mens andre overspiser og legger mye på seg. IKS Tromsø jobber for gruppetilbud, temakvelder, undervisning, profilere og rekruttere, samt jobbe for å etablere tilbud her i Tromsø uten noen økonomiske rammer. IKS Tromsø kunne med økonomiske midler etablere utvikle flere nyttige tilbud for voksne med spiseforstyrrelser.


Gospelcompagniet

Hjerte 64

Gospelcompagniet er et frittstående kor som har gledet Nord-Norge med musikk i mer en 25 år. De er samfunnsengasjerte og har blant annet skapt et engasjement rundt hiv/aids-problematikken og satt opp forestilling rundt dette. Videre med minst en turné hvert år rundt om i Norge, Nord-Sverige og Murmansk. De har flere ganger underholdt på Alfheim og for bedrifter rundt om i byen. Så har dem løftet fram Jardar Johansen og han dem!


Skigruppa i I.L. Ulfstind

Hjerte 65

Min drøm er at Skigruppa i I.L. Ulfstind skal få 100.000 kroner til innkjøp av tråkkemaskin. Vi har siden 1969 slitt ut fire snøscootere. Den første fikk vi låne av en snill hytteeier, to andre har vi kjøpt brukt etter mange kakelotteri og den fjerde kjøpte vi ny etter enda flere kakelotteri og litt sponsing fra næringslivet. Vi kjører løyper til ukerennene, Ulfstindrennet fra Snarby-Skittenelv (34 år), turløype til Nonsbu, treningsløper, lysløypa v/Skittenelv skole og barnehage. Alt dette gjør vi gratis og vedkommende som har kjørt i alle år, har gjort det av egen fri vilje uten betaling. Det hadde derfor vært en drøm å få en tråkkemaskin både for bedre sporlegging, men også bedre komfort for løypekjøreren som snart er 70 år.


Ramfjord Fiskelag

Hjerte 66

Ramfjord Fiskelag arrangerer isfiskekonkurranser, gratis turer og guiding i Tromsø og idylliske Ramfjord, i fjor var det VM i Fjordisfiske som var vanvittig gøy! Hvis Ramfjord Fiskelag vinner, vil de arrangere århundrets fest til neste år i forbindelse med isfiskekonkurransen hvor alle blir invitert, samt flere flotte fiske – og turopplevelser i Tromsø med omegn. Ramfjord Fiskelag er en ideell organisasjon og trenger sponsorer for å få det til å gå rundt, i fjor gikk de i null i budsjettet, men de står på uansett fordi tilbakemeldingene fra folk er hjertelig varme. Tromsø trenger Ramfjord Fiskelag som en motivator og arrangør for utendørsaktiviteter, for store og små!


Kompetansesenter for rock

Hjerte 67

Musikkmiljøet i Tromsø trenger en arena for øving og utvikling. Jeg tror et slikt bidrag vil være positivt for byen og til stor glede for alle som jobber og ønsker å lære seg mer om film og musikk.


Tromsø Røde Kors Ungdom

Hjerte 68

De jobber aktivt for å gjøre byen til en fin plass å bo for byens ungdom. De driver med opplæring i seksuell helse og hvordan ta et aktivt valg innen for sin egen seksualitet. Viser at det finnes regler i krig og at alt ikke er tillatt i krig og kjærlighet. Har aktiviteter for byens internasjonale borgere, med matlagingskurs, kinobesøk, fotball og andre sosiale

aktiviteter.


Fontenehuset i Tromsø

Hjerte 69

Fontenehuset er en plass å være for dem som er ramlet utfor og som sliter med sitt. Fontenehuset er en svært bra plass, og de hjelper folk tilbake til arbeidslivet, for dem som vil. Fontenehus finnes over hele verden. Det er en stiftelse.


Prosjekt Stimuli

Hjerte 70

Prosjekt Stimuli v/Kjerstin Haukland bør få pengene. Prosjektet er unikt i forhold til å utvikle og implementere nye tiltak i arbeidet for mennesker med demenssykdom. Prosjektet startet i 2011 og gjennomføres på Sør-tromsøya sykehjem.


Pølsesvevet Velforening

Hjerte 71

Det er en velforening som holder til i Tromsdalen. Akebakke er anlagt og allerede i bruk. Grillhytta holder på å settes opp, samt lekestativ og fotballbane er i gang. Isbane er planlagt, men vi mangler midler til å gjøre denne, samt siste del av lekeplassen. Pølsesvevet er drevet med iherdig dugnadsinnsats, og vi ser fram til at hele anlegget blir ferdig og kan brukes av hele bydelen.


Tromsø Skiraid

Hjerte 72

Vi er en gjeng i Tromsø Brattkjøringslaug som jobber for å skape vinterentusiasme i Tromsø by ved å arrangere frikjøringskonkurransen Tromsø Skiraid. Konkurransen har vært gjennomført hvert år på Kattfjordeidet siden 2010. Sikkerheten er alfa omega for oss og vi henter inn det beste som er på skredvurdering og sanitet her i byen. Arbeidet vi legger ned er dugnadsbasert, og overskuddet går til blant annet å annet kjøre lavterskelskredkurs og opplæring. I starten av sesongen 2012/2013 er planen å dra i gang en gratis skredworkshop hvor følgende står på programmet: bruk av søkeutstyr i en skredsituasjon, sikker ruteplanlegging, terrengfeller og hvordan man unngår å havne i en skredsituasjon.


Tromsø matfestival

Hjerte 73

Kokkenes Mesterlaug Troms skal arrangere tidenes matfest i Tromsø! Tromsø Matfestival. Dette skal vi gjøre med fokus på lokale råvarer og lokal, nordnorsk matkultur. Vi skal gi et løft til kokkefaget og matfagene generelt, vi skal lage en matfest man ikke har sett maken til i Nord-Norge. Mat til folket, og folk til maten! Disse 100.000 kronene får hele byen mulighet til å smake på!


Tromsø turnforening

Hjerte 74

Tromsø Turnforening ønsker seg en ny turnhall. Vi har per i dag ca. 650 barn på ventelister som vi ikke kan tilby plass på grunn av dårlig treningskapasitet. Vi har ventet på dette i mange år, i tillegg satses det stort på konkurranse gutter og jenter.


Tromsø Byorkester

Hjerte 75

Orkesteret ble stiftet i 2003 og er det eneste symfoniorkesteret for amatørmusikere i Tromsø og omegn. For tiden er vi ca. 50 aktive medlemmer. Vi har normalt fire konserter i året hvor vi bidrar til Tromsøs flotte kulturliv, vi samarbeider gjerne med andre grupper, solister og kor. Vi legger opp til et repertoar som skal være krevende, men oppnåelig for amatører på vårt nivå. Medlemskap er i prinsippet åpent for alle interesserte amatørmusikere.

hjerte