– Da jeg leste Egons kommentar tenkte jeg «amen!». Det er så befriende og bra når media kan plukke opp det som veldig mange føler på kroppen og opplever hver dag. Butikkmedarbeiderne blir ofte ikke sett, og det er ikke bare dem. Bussjåfører, renholdere, og andre yrkesgrupper vi er så avhengige av er usynlige, sier Larsen.

Les også: "Kassadama på Rimi"

Hun tror grunnen til det er at samfunnet over tid har forandret seg.

– Før var matbutikken åpen fra ni til fire, og å jobbe der var en vanlig jobb. Så har man hatt forskyvninger i tider og endringer i ordningene. Det gjør at ting er mer ugunstig for de ansatte, og bransjen har vært preget av lav lønn, uryddighet, deltidsarbeid og slike ting. Da har man fått en negativ stigmatisering rundt dette, og det er kjempesynd. Menneskene som jobber der er oppegående, dyktige folk som fortjener fremsnakk hver eneste dag, sier Larsen.

Les også: – Føler oss usynlige på jobb

Krever kompetanse

At butikkansatte, renholdere og bussjåfører ikke har kompetanse er helt feil, mener hun.

– De skal jaggu meg holde tunga rett i munnen når de for eksempel skal drifte et varehus eller gjøre rent en plass. Det krever kunnskap, økonomiforståelse og kompetanse. Ikke minst er kanskje det mest utfordrende det menneskelige med det hele. De som jobber i dagligvarebutikker er veldig gode på å behandle folk i alle situasjoner, sier Larsen.

Les også: "En servicemedarbeiders hverdag"

Blir syke

At kunder behandler butikkmedarbeidere dårlig har flere ganger ført til sykdom og utbrenthet, ifølge regionlederen. Hun er leder for 7000 ansatte i varehandel- og kontorbransjen.

– Det er sånn i dag at det er et enormt fokus på å prestere. Vi skal bli noe, og vi skal være best. Og ja, det er bra, men alle kan ikke være best i klassen på å for eksempel være hjertelege. Vi er et samfunn som skal fungere i lag. Hjertelegen får ikke operert uten at noen vasker der eller henter pasienter i ambulanse. En lærer kan ikke undervise uten at noen har fraktet dem i bussen. Det at man rangerer yrkesgrupper opp mot hverandre er en tilnærming til mobbing, sier Larsen.