For to dager siden tok Bussring over som ny flybuss i Tromsø. De første dagene var preget av litt innkjøringsproblemer – og iTromsø har fått tips om at flybusspassasjerene har fått reise gratis på grunn av en feil med betalingsløsningen.

LES OGSÅ: Yrkestrafikkforbundet: – For få bruker belte i buss

– Det stemmer det, men det var bare gratis inntil klokka 14 i dag. De som har reist 1. og 2. juni har kunnet reise gratis, sier daglig leder i Bussring AS, Henry Nyvoll, når iTromsø slår på tråden fredag ettermiddag.

Glade kunder

– Så nå er feilen ‹‹dessverre» rettet?

– Jada, nå er det rettet opp i. Men det har vært mange hyggelige tilbakemeldinger fra folk som har sluppet å betale billetter. Nå er vi derimot i gang med billettering, og de som reiser fra nå av må «dessverre» betale billett, sier Nyvoll lattermildt.

Stor konkurranse

Det var åtte selskaper som kjempet om å få holdeplassene utenfor terminalbygningen på Langnes da Avinor startet prosessen med å finne en ny aktør. I april ble det kjent at valget falt på Bussring.

LES OGSÅ: Slik så dekket ut etter at bussen punkterte

Tidligere var det Cominor som var operatør av flybussen – altså inntil 1. juni i år. Selskapene har kun konkurrert om de to plassene utenfor avgangs- og ankomsthallen, og det dreier seg slik sett om leie av areal. Derfor kan konkurrerende selskap også drifte flybuss til Langnes, men de må stoppe andre steder.