SENTRUM: Kommersiell direktør i Avinor, Ivar Schrøen, sier at det er første gang siden flyplassen ble åpnet at selskapet går ut med en prosess for å finne den neste aktøren. Ifølge Schrøen ble åtte busselskap invitert til å delta. Til slutt sto kampen mellom Bussring og Cominor.

To plasser

– Dette har ikke vært en anbudskonkurranse, men et tilbud til utvalgte aktører i bussnæringen. Etter en nøye vurdering, falt valget på Bussring.

Schrøen sier at det ikke er selve ruten, men de to plassene utenfor terminalbygningen som selskapene har konkurrert om.

Rullet og gått

– Etter at flybussavtalen – bokstavelig talt – har rullet og gått i flere tiår, kom vi til at det var på tide å få dette inn i et konkurransedyktig mønster. Det endte med en avtale til Bussring AS, sier Schrøen som presiserer at det ikke er noen klagemuligheter i prosessen ettersom dette kun dreier seg om leie av areal.

Ikke over...

Administrerende direktør i Cominor AS, Hege Pedersen, sier at selskapet likevel vurderer å klage på avgjørelsen til Avinor.

– Videre kan det bli aktuelt for oss å fortsette som flybuss, men uten mulighet til å stoppe utenfor avgangs- og ankomsthallen. Det betyr at vi eventuelt må finne andre løsninger så nært inntil terminalbygget som mulig, sier Pedersen.

Betyr mye

Daglig leder i Bussring, Henry Nyvoll, er fornøyd med 5-årsavtalen:

– Dette betyr mye for et selskap som oss. Vi driver ikke tradisjonelt, men er mer rettet mot ferie- og fritidsmarkedet. Derfor blir ruten med flybussen et element i dette.

Nyvoll sier at Bussring vil utvide det tilbudet som Cominor har gitt i alle år.

Utvider rutenettet

– Det innebærer at vi utvider rutenettet til avganger både i Kroken, Tromsdalen om sør på Tromsøya. På den måten inkluderer vi også byens reisende som så langt bare har hatt en begrenset tilbud til og fra flyplassen.

Nyvoll sier at selskapet fikk anbudet på grunn av totalpakken.

– Pris utgjorde bare 40 prosent av avtalen. Miljø og rutetraseen var vel så viktig.

foto
Klager: Cominor-direktør Hege Pedersen vurderer å klare på avgjørelsen. Foto: Ronald Johansen Foto: Ronald Johansen