Steinar (42) skal varme Tromsø med rause og ærlige smaker

Mat og drikke som smaker, et godt samspill mellom kjøkken, servitører og gjester og en lun atmosfære: Det er elementene som sammen skal bygge en herlig gjesteopplevelse på Walter & Leonard, sier daglig leder Steinar Drøsdal.

foto
JULEMAT: Daglig leder Steinar Drøsdal hos restauranten Walter & Leonard ønsker alle velkommen til god matopplevelse i førjulssesongen. Foto: Tom Benjaminsen, iNord
Annonsørinnhold produsert av iNord

Med vinter og mørketid like om hjørnet, er det ekstra godt å kunne trekke inn i lune og innbydende restaurantlokaler, og la seg tine av varme og dype smaksopplevelser.

Siden i sommer er det dette daglig leder Steinar Drøsdal har jobbet mot. I september kunne han endelig gjenåpne dørene til restauranten. Nå har han som leder satt teamet, og Walter & Leonard er klar for en travel førjulssesong.

Nystart

Spisestedet så dagens lys i desember 2019, og fikk en røff start på tilværelsen. De fleste husker nok hva som slo inn over landet som en tsunami bare få måneder etter.

Men tross den krevende oppstarten mistet aldri eierne troen. I år valgte de å hente opp den erfarne lederen, kjøkkensjefen og bransjemannen Steinar Drøsdal for å gi Walter & Leonard akkurat det som trengs for å kunne servere Tromsø-publikummet god mat og drikke.

foto
ERFAREN BRANSJEMANN: Steinar Drøsdal har 25 års erfaring fra en rekke restauranter, både i inn- og utland. Nå ønsker han å sette sitt preg på Nordens Paris. Foto: Tom Benjaminsen, iNord

Historie og sjel

Steinar Drøsdal har 25 års erfaring fra ulike kjøkkener, og kommer opprinnelig fra Asker. Han har blant annet jobbet på ærverdige etablissementer som Østmarkseteren restaurant og Restaurant Blom i Oslo. I tillegg har han erfaring fra Bordeaux i Frankrike.

– Da jeg fikk en forespørsel om å komme til Tromsø og jobbe med dette prosjektet, var det særlig lokalene som trigget nysgjerrigheten min, forteller fagmannen selv.

– Våre lokaler i Rødbanken er fantastiske, og huset har enorme mengder historie og sjel. Det elsker jeg! I tillegg var en jobb i Tromsø annerledes og nytt, og noe som jeg gjerne ville prøve.

Mat fra grunnen

På Drøsdals tidligere arbeidsplasser har selve håndverket i matlaginga stått i fokus.

– Der har jeg vært kjempeheldig! På Østmarkseteren laget vi for eksempel alt utenom meieriproduktene fra grunnen av. Den innstillingen har jeg tatt med meg til Walter & Leonard nå. Vi skal lage maten ærlig og skikkelig, og fra grunnen av så langt det lar seg gjøre. Suppene skal kokes over flere dager, for å la smakene utvikle seg og sausene skal kokes på bein og haler, sier han.

– Dessuten skal vi være rause verter, ha et godt samspill mellom kjøkken, servitører og gjester, og alltid by på god stemning. God mat, god vin og gode gjesteopplevelser er det som driver meg i dette yrket.

foto
BISTROMAT: Walter & Leonard byr på bistromat med et spenn av gode og smakfulle retter. Foto: Tom Benjaminsen, iNord

Ny meny

Med nyåpningen kan Walter & Leonard tilby en helt ny meny for gjestene.

– Vi skal tilby gode, dype og ujålete smaker. Det skal være sjel i maten – det er viktig! Dessuten tror jeg at de rike smakene man får gjennom bistromat er perfekt her nord, der det er både kaldere og mørkere.

Bistromat skal være tilgjengelig og helst tilby et spenn av gode retter.

– Her kan man fornemme lukta av kullgrillen, og bestille seg et smakfullt og varmende måltid. På menyen har vi både sjømat, lam og rein. Vi har fyldige sauser, kokt på kraft, forteller Drøsdal.

– Jeg elsker å jobbe med norske, og nordnorske råvarer, men gir dem gjerne en liten fransk klassisk vri, legger han til.

Drøsdal håper både tromsøværingene og tilreisende til byen vil legge turen innom Walter & Leonard i tiden som kommer.

Lutefisk

Mørketiden og vinteren har så vidt begynt å feste grepet over Tromsø igjen, og da er det endelig tid for å samles rundt bordet til årets første Lutefisk selskap.

Våre lune og trivelige restaurant er som skapt for slike anledninger og vi lover deg og ditt følge et minnerikt måltid.

Lutefisken på Walter & Leonard serveres på klassisk vis, med gulløye, erterstuing og alt annet som hører til.

– Vi tallerkenserverer lutfisken vår, og så får man påfyll om man ønsker det. Jeg anbefaler de som kunne tenke seg en stemningsfull lutefiskmiddag hos oss å booke bord nå!

Vi tar gjerne imot grupper på 10-20 personer og serverer både bedrifter og familier.

Frister det å smake? Her kan du booke bord på Walter & Leonard!