4-stjerners middag servert av by-apene

Det er et lattermildt middagsselskap Monkeyrevyen serverer oss i høst, allikevel mangler «desserten» som kunne gjort det hele til en snakkis.

  Foto: Trond Tomassen

kultur

Årets revy fra Kvaløysletta ungdomsskole har fått navnet «4-stjerners middag servert av Monkey». Revyen settes opp for 12. gang i skolens gymsal og består i år av syv rene sangbidrag og 13 tekstbidrag.

Revyen åpner med et rocka sangnummer som straks setter stemningen blant publikum. Tett etterfulgt av kveldens første sketsj hvor vi møter Morten Harket, Triana Iglesias, Erna Solberg og «Kvaløyas store sønn», Kristian René, som deltakere i TV-programmet «4-stjernes middag».

Sterkt firkløver

De unge aktørene spiller karakterene sine godt og tolker revyens gjennomgangsfigurer med stor underholdningsverdi.

Morten Harket er ikke fremmed for å skryte av sine musikalske prestasjoner og tromsøværingen Kristian René er utvilsomt showets partykonge og selvutnevnte president. Sammen med diplomatiske Erna Solberg og sensuelle Triana Iglesias utgjør de et firkløver som publikum virker å sette stor pris på.

Høydepunktet

Et av revyens absolutte høydepunkter er sketsjen om rivaliseringen mellom Storelva og Kvaløysletta, hvor KKK (Kvaløya kompisklubb) utkledd som Ku Klux Klan klager høylytt på snopet de får av gamle bestemødre med leddgikt når de banker på dører under Halloween.

Når bestemødrene, også kalt SS (Storelva strikkeklubb), entrer scenen og harselerer med kompisklubben er det med upåklagelig innlevelse og fantastisk skuespill. En stor suksess som får flere publikummere til å sitte sammenkrøllet i stolene sine av latter.

Det er ikke den eneste sketsjen som treffer under første akt. Her er mange gode sluttpoenger som sender latterkuler gjennom salen, og flere morer seg over at byens sentrale politikere, som nå har kommet til makten, får gjennomgå.

Solid

Første akt avsluttes med en sketsj om fis og med budskapet: «slipp dem fri – enten det er en blæst eller smygar». Her blir den enkle humoren dessverre for enkel og ser ikke ut til å treffe helt der den skal blant publikum før pausen.

Bandet på sin side gjør en solid jobb med musikken både i pausen og underveis i revyen.

Sender stikk

I andre akt får vi først servert korte innslag hvor vi blant annet presenteres med reinsdyr i rundkjøringene på Kvaløya og Høyres nedgang på meningsmålingene. De sitter godt. Det samme gjør sketsjen «Ditt verste mareritt» hvor Monkeyrevyen sender et stikk til pressen og avisa Nordlys når sketsjen plutselig avbrytes med: «Vil du se mer? Dette nummeret er forbeholdt våre Monkey-plusskunder».

Ser man bort fra disse er ikke lyspunktene like mange i andre akt som i den første, og i den siste sketsjen møtes Maarud og Kims i retten i striden om hvem som får bruke uttrykket «potetgull» om sine produkter. Det hele begynner bra, men når de avslutningsvis blander inn Adolf Hitler og artist Morgan Sulele faller poenget bort og avslutningen sitter ikke godt. Det gjør heller ikke det siste sangnummeret hvor aktørene glemmer teksten.

Mangler punchline

Jeg skulle gjerne sett at det hele ble avsluttet med en punchline som får publikum til å le hele veien ut av salen.

Når det er sagt er det likevel en sterk prestasjon vi får servert av årets Monkeyrevy. Revyen har en rød tråd hvor vi får flere gjensyn med middagsgjestene i «4-stjernes middag».

Alt i alt er de fleste innslagene vel gjennomført, med gode poenger og avslutninger og godt skuespill, selv om vi avslutningsvis mangler en knallgod dessert som gjør det hele til en kveld du sent vil glemme.