Det var den gang da DumDum Boys, DeLillos og Seigmenn hadde en lengre pause i musikken, By:larm hadde kommet til Tromsø og alt lå til rette for at det tromsøbaserte bandet Englebarn skulle ta over hitlistene i Norge med albumet «Siste sang».

Konsertene var utsolgte og alle 1.000 eksemplarene av plata ble revet bort. Singlene, som skulle bli andreplata, endte opp i mørke kjellere og tapt i tiden.

Nå børster herrene støvet av glemte klassikere og digitaliserer alt.

Leteaksjon etter innspillingene

– Vi er dinosaurer, men vi har fått med seg at ungdommen deler musikk digitalt nå til dags. Så vi hiver oss på den nye musikkverdenen på grunn av stor etterspørsel, sier Hogne Rundberg, som er frontfigur i bandet.

Likevel var det ikke bare å oppdrive alle innspillingene, som selvsagt er digitalt restaurert av Herman Rundberg, som driver produksjonsselskapet Mano Music.

– Vi har satt folk i både USA og Norge i sving for å finne de riktige råfilene. For vi hadde jo ikke dem, sier Frank Cock.

– Vi fant noe på en gammel datamaskin som tok 20 minutter på å starte opp. Når den først var oppe fant vi det vi tre låter, sier Rundberg.

Markerer med konsert

Etter mange telefoner fant medlemmene alt av materiale, som blir tilgjengelig på digitale strømtjenester fra 7. november.

– Det markerer vi med slippkonsert på Driv, sier Cock, som forteller at eventyret startet på Rock Mot Rus i 1995.

Bandets høydepunkt var uten tvil i 2001 da bandet solgte ut Driv under By:larm.

– Da var det kø fra Driv og rundt Domus-bygget. Det var ville tilstander, sier Rundberg.

Siden 2003 har det vært stille fra bandet, med unntak av noen små reunionskonserter.

– Men dette er et engangstilfelle. Vi markerer digitalt slipp. Vi skriver ikke nye låter nå og kommer med mer materiale, sier Cock, som forteller at alle medlemmene har egne prosjekter på siden.

DEN GANG: Slik så Englebarn ut i 2002 da de slapp platen «Siste Sang».Foto Dag Sørli Foto: Dag Sørli