TV-aktuell Høyem tilbake til Tromsø

Sivert Høyem er tilbake med temalåten til «Okkupert», en kommende turné og ny plate som er ferdig innspilt.

TIL TROMSØ: – Det er alltid godt å spille i Tromsø, sier Sivert Høyem, som er aktuell med TV-musikk, kommende album og turne.   Foto: Bjørn Opsahl

kultur

Sivert Høyem spiller på The Edge 26. februar, under sin kommende norgesturné. Det er en spillesugen artist som tar kontakt med iTromsø.

– Det er alltid godt å spille i Tromsø, selv om jeg ikke har noen kjennskap til spillestedet, annet enn at jeg har bodd på hotellet.

Vesterålingen avslører at gjengen han tar med seg på tur, blir litt annerledes enn det sedvanlige bandformatet. Nå har jeg sittet hjemme i ett år og fortjener å komme meg ut på veien, sier Høyem.

LES OGSÅ: Röyksopp booket til Oslo Spektrum

Ny plate

På den kommende plata er det mange strykearrangementer. Når vesterålingen kommer nordover, satser han på å få med seg minst en kvartett med strykere, på toppen av sitt faste band.

– Noen av de gamle låtene vil også bli omarrangert for å passe inn i dette formatet, som er nytt for meg, understreker Sivert Høyem.

Hans nye plate bærer arbeidstittelen «Lioness» og kommer 1. februar. Høyem beskriver selv uttrykket som jevnere.

– Det blir mer folke-aktig, uten de type låtene som har gjort folk vettskremte på de forrige albumene, sier artisten som lånte stemmen sin til en låt på black metal-legendene Satyricons siste plate.

– Det er mye inspirasjon fra sekstitallets popmusikk å høre i låtene. Roy Orbison, Scott Walker pluss en del klassisk fransk popmusikk fra denne æraen er vel passende referanser.

LES OGSÅ: Hjertesyke Mats fikk med seg Hjort på Tromsø-sang

«Okkupert»

Denne uka slapp Høyem singelen «Black & Gold», som er et bestillingsverk fra produsentene bak TV2s nye dramaserie «Okkupert», hvor den står for intro-musikken.

– Etter å ha lest en oppsummering av handlingen, kom regissør Erik Skjoldbjærg og jeg fram til at det hadde passet med en skikkelig rockelåt. Tekstmessig synes jeg det blir for harry å legge seg for tett opp til handlinga, så resultatet ble en slags mytologisk forhistorie til det man ser i serien.

– Men «Black and Gold» er ikke med på den nye plata, som er ferdig innspilt, og skal mikses i England i løpet av måneden.

LES OGSÅ: Bytter ut rap-video med diktlesing

Berørt av krisen

39-åringen stilte for noen uker siden opp på NRKs artistdugnad, hvor 18 millioner kroner ble samlet inn til syriske flyktninger.

– Jeg ble spurt om å delta, og selv om jeg ikke føler noen plikt i forhold til å stille opp, har jeg som mange andre blitt berørt av flyktningkrisen. Det er godt å føle at man kan bidra med noe.

Høyem sto i 2010 bak TV-aksjonslåten «Prisoner of the Road» til inntekt for flyktninghjelpen.

– Den er jo dessverre høyaktuell for tida. Det er en god låt som formidler noe sterkt, noe som engasjerer meg, avslutter artisten som blir å se i Ishavsbyen i slutten av februar.