Ida hyller HT i egen forestilling

Ida Holten Worsøe glemmer verken Tromsø eller Hålogaland Teater. Nå er hun tilbake for å dra fram sine beste minner i en egen jubileumsforestilling.
kultur

4. november 2005 var det duket for den aller første premièreforestillingen på Hålogaland Teater på Strandkanten, den gang med Ida Holten Worsøe i en av rollene på forestillingen «Benoni & Rosa».

– Det var helt spesielt å komme rett fra skolen og til det nye huset. Man merket en egen stolthet, som egentlig varte gjennom hele perioden min, sier Worsøe.

Stoltheten er så absolutt ikke borte på teateret, som feirer husets 10-årsjubileum i helgen. Nå blir det en aller så liten «best of»-forestilling hvor man får skuespillernes egne favoritter fra blant annet musikalene fra teateret.

LES OGSÅ: HT fester en hel måned

Kabaretaktig

– Vi har samlet en gjeng med skuespillere fra huset hvor vi skal kjøre en kabaretaktig forestilling med utdrag fra mange av forestillingene som har vært på HT, sier Worsøe.

Skuespilleren, som jobbet ved HT i perioden 2005–2012 (med permisjon fra 2010-2011), avslører at man vil få gjensyn med sangnummer fra blant annet «Chicago», «Les Miserable», «Bør Børson», «Cabaret» og «Black Rider». I tillegg er det Ketil Høegh som står for regien av forestillingen.

– Det blir som en revy ville fungert. Det inneholder noen nyskrevne ting, mange musikalnummer og en helt nyskrevet finalesang. Jeg gleder meg til å se de tingene jeg selv ikke har vært med på.

LES OGSÅ: Slik blir høsten på HT

Savner Tromsø

Forestillingen, som har fått navnet «Voksenbursdag», vises fredag kveld og lørdag formiddag og kveld. Nå er Worsøe bosatt i Oslo med sin egen lille familie, men til Tromsø ønsker hun seg alltid.

– Jeg elsker Tromsø. Når jeg kommer inn på HT, er det som å komme tilbake til familien min. Tiden jeg har hatt her la grunnlag for hele virket mitt, sier Worsøe, som hater teppefall.

LES OGSÅ: Vil ha jobben som teatersjef

– Når en forestilling har sin siste spilledag, er den jo ferdig. Du kan ikke se den på DVD eller ta den fram senere. Det er der og da. Derfor er jeg ekstra begeistret for at vi får plukke fram skattene våre nå. Når jeg står i studio og synger sammen med Kristian Figenschow jr., kommer minnene tilbake. Det er kjempegod stemning og litt emosjonelt.