Klart for tidenes største festival

Lørdag sparkes Insomniafestivalen i gang for 14. år på rad, større enn noensinne.

NORSKE: Gruppa Smertz er en av fire norske artister som spiller i løpet av festivalen. Foto: Presse 

kultur

Med 30 artister fra over 15 nasjoner fordelt på fire konsertscener er årets Insomniafestival større enn noensinne. Med 14 år i bransjen er de også blitt Norges lengstlevende elektronikafestival, selv om nesten ingen fra den originale staben er med fortsatt. Prosjektleder Gaute Barlindhaug, som har vært med siden 2006, har store forventninger til årets festival.

- Vi har utvidet antall scener og har fått med rekordmange artister, så jeg håper og tror folk blir fornøyde med det vi leverer i år, forklarer Barlindhaug.

I fjor ble det rekordåpning for den populære festivalen.

Starter lørdag

Festivalen har «kick off» førstkommende lørdag på Café Sånn, der DJ Nigga Fox, Mørk, DJ Correct og Charlotte Bendiks skal opptre. Deretter vil det 16. oktober åpne to kunstutstillinger på Kunstforeningen i form av lydinstallasjoner. Disse vil stå til 30. oktober.

Sist, men ikke minst, vil det være konserter fra 22. til 24. oktober på Verdensteateret, Kunstforeningen og over alle tre scenene på Driv.

- Det er litt logistikk som løses med så mange scener og artister fra forskjellige land, men det håper vi går greit, konstaterer produsent Mia Eriksen.

LES OGSÅ: Mann (44) kommer tilbake til byen

Kun fire norske

Det spesielle med årets festival er nemlig ikke bare antallet artister, men også hvilke nasjoner de kommer fra. Av de 30 artistene som skal gjeste scenene er kun fire av dem fra Norge.

- Vi samarbeider mye med andre festivaler rundt omkring i verden, noe som resulterer i utveksling av artister. Nytt fra i år er at vi er blitt med i en paraplyorganisasjon kalt «SHAPE», som knytter oss opp mot 15 andre elektronikafestivaler, forteller Eriksen.

Barlindhaug mener dette er viktig for å oppdage nye artister.

- Vårt konsept går ikke på å selge headlinere, men heller fokusere på nye, spennende artister som dukker opp i elektronikasjangeren. Her får vi stort utbytte av samarbeidet vi har med andre festivaler, sier han.