Funker opp Bastard

Med ny mann på trommer skal Soul Session lage god stemning på Bastard Bar fredag kveld.

FUNK: Tore Nergård (keyboard) (fra venstre), Kristin Ytreberg (vokal), Steinar Mortensen (gitar), Stein Inge Bræckhus (trommer) og Jørgen Ytreberg (bass) i Soul Session ønsker å sprite opp stemningen på Bastard Bar når de spiller konsert fredag. Lasse Ingebrigtsen (vokal) er ikke med på bildet.   Foto: Privat

kultur

Bandet ble opprettet i 2004 og spiller kjente låter fra soul, blues og jazz-sjangeren. Bandet tar for seg artister som Ray Charles, Stevie Wonder, James Brown, John Mayer, Robben Ford og Marvin Gaye.

Selv om du kanskje har hørt låter fra disse artistene tidligere, kommer Soul Session til å sette sitt eget preg på musikken.

LES OGSÅ: Trommis-brødre gjenforenes til konsert på Bastard

Egen vri

– Vi kommer til å ha vår egen vri på sangene. Alle jazzmusikere covrer jo «Fly Me To The Moon» (Frank Sinatra), men alle versjonene høres forskjellige ut. Hver enkelt musiker har sin egen sound. Slik er det også med oss. Sanger som opprinnelig er dempet ned vil fremføres mer sterke. Vi ønsker å sprite opp litt de sangene, forteller gitarist Steinar Mortensen.

LES OGSÅ: Ingvar Olsen klar med debutplata

«Ny» trommis

Det er duket for en liten gjenforening for Soul Session når Stein Inge Bræckhus blir å finne bak trommesettet igjen. Trommisen spilte sammen med Soul Session på Nordlysfestivalen i 2009, men det ble bare med den ene gangen – helt til nå.

– Jeg husker konserten på hurtigruten fra 2009 veldig godt. Det var topp stemning, og jeg håper det blir like bra denne gangen. Jeg ser virkelig fram til å spille med gjengen igjen, sier Bræckhus som erstatter Ole-Jakob Larsen bak trommene.

LES OGSÅ: Urpremiere på Bastard

– Rutinert

– Vi har hatt et ønske om å spille sammen igjen, men han har alltid vært opptatt når vi skulle spille, sier Mortensen.

Bræckhus har tidligere spilt sammen med storheter som Diana Krall, Bob Mintzer og Percy Sledge.

– Vi er rutinerte folk i bandet som er egnet til denne typen musikk, sier Mortensen.

Gleder seg

Med Soul Session på plass er det bare å sette av fredag kveld.

– Det kommer til å bli mye funk og blues vi kommer til å spille. Lasse Ingebrigtsen kler vokalrollen fantastisk på disse sjangrene. Her er det bare å lene seg tilbake og høre på god amerikansk musikk, sier Mortensen.