På Jaklins plass i nordbyen, mellom lokalene til Bravo frisør og Tromsø Classic Tattoo, åpnet Katrine Dahl Jensen i helgen kafeen «Svermeri».

– Kafeen er egentlig kun en forlenget arm av «Svermeri redesign», som er det jeg egentlig holder på med. Jeg pusser opp og redesigner møbler, så blir det litt kafédrift ved siden av, sier Katrine Dahl Jensen.

Drøm i oppfyllelse

Jensen åpnet designbutikken 2. november i 2013 og lukket dørene like før sommeren i år da hun overtok den gamle frisørsalongen ved siden av designbutikken. Da kunne hun åpne opp og endelig få oppfylt drømmen som alltid har vært å drive kafé og møbelbutikk i samme lokale.

– Ideen fikk jeg for 13 år siden i Tønsberg. Jeg har alltid holdt på med brukte møbler og tenkte at jeg ville kombinere møbelbutikk og kafé. Det har derfor vært et langt svangerskap, sier Jensen.

Huset har også en lang historie.

Byens eldste

– Det er fra slutten av 1700-tallet og er faktisk ett av Tromsøs eldste hus, så det passer bra for gamle møbler og kafé. Både Store norske kornlager og Kondomeriet har begge holdt til her, så det har vært litt av hvert i dette lokalet.

Kafeen blir imidlertid annerledes.

– Man kan kjøpe alt her inne, bortsett fra selve sittegruppene. Det har tatt litt lengre tid å gjøre alt klart, men nå kunne jeg endelig smugåpne i helgen, så i starten blir det et lite pilotprosjekt, sier 43-åringen, som er den eneste ansatte i kafeen.

– Etter hvert skal jeg få noen til å drifte selve kafeen, for møbeldelen skal ikke forsvinne, men jeg kommer også til å være der selv. Jeg liker å møte mennesker, sier Jensen.

Hun serverer både kaker, lett lunsj og har planer om å servere dagens suppe og espressokaffe, men inntil videre blir det svart kaffe, kaker og lett lunsj. Det blir aldri noen storkafé, men det jeg serverer skal være smakfullt, sier hun.

Spennende bydel

At hun har valgt å etablere seg i nordbyen, tror hun er lurt.

– Jeg har veldig sansen for dette huset, og det er mange artige krinker og kroker og flere etasjer å sitte i, så jeg håper folk synes det er like koselig her, som jeg synes, smiler hun.

Jensen legger til at nordbyen er i vekst og håper kundene liker ideen om kafé og møbelbutikk i ett.

– Det er jo den grønne lungen foran her, så det er litt utenfor veien, så planen er å etablere en liten kaffebarrekke utenfor også, forteller hun.