Alle kjenner til historien om gutten som aldri vil bli voksen og piraten Kaptein Krok. I februar 2016 vil historien bli dramatisert på Hålogaland Teater.

– Neste år blir mitt siste år som teatersjef, og da hadde jeg lyst til å lage en spektakulær forestilling for barn og unge. Drømmen var at det skulle være en eventyrlig forestilling med veldig mange på scenen, sier teatersjef på HT, Nina Wester.

– Peter Pan er en historie som har alt. Mye eventyr og mye action. Jeg synes også det er en historie hvor barn tar definisjonsmakten over sitt eget liv på mange måter, samtidig den utsattheten de har siden de er barn. Det er en historie som har mange elementer som jeg synes er viktig å fortelle.

– Utrolig gøy

Sondre Pettersen kommer til å spille Peter Pan, mens Rebekka Nystabakk vil spille Wendy. Kaptein Krok vil bli spilt av Trond Peter Stamsø Munch.

– Jeg tror det kommer til å bli utrolig gøy. Jeg gleder meg veldig mye til å prøve meg på å slåss på scenen og jobbe med de andre som skal være med, sier Pettersen som ser fram til å fly på scenen.

– Jeg gleder meg til å gå inn i den rollen. Peter Pan er en veldig fin karakter som er tøff og modig, men samtidig er det ikke lett at man aldri kan vokse opp.

Stuntmenn

Med seg på laget har HT fått stuntteamet Arctic Action for å gjøre stykket mer spektakulært.

– Jeg har vært en stor beundrer av Arctic Action fordi de driver med en veldig spesiell type scenekunst. Når man har så dyktige aktører i Tromsø, så er man bare nødt til å bruke dem, forteller Wester.

– Peter Pan har alltid vært et stykke med mye action. Det er folk som flyr, fekting og kampscener med fantastiske elementer, sier kunstnerisk leder i Arctic Action, Kristoffer Jørgensen.

– Kommer det til å bli mange «gisp» fra salen når dere skal fremføre stykket?

– Forhåpentligvis vil det bli det. Vi kommer til å jobbe sammen med HT om å gjøre dette bra, så at det vil bli spennende kan jeg si med en gang, avslører Jørgensen.

Drøyt 20 elever fra dans- og dramalinjen på Kongsbakken videregående skole kommer til å stille som statister i stykket.

– Det kommer til å bli en veldig stor happening for oss, og vil bli vår store barnesatsing til neste år. Vi gleder oss veldig, sier Nina Wester.

TEATERSJEF: Nina Wester. Foto: Trond Tomassen Foto: Trond Tomassen
SLÅSS: Det kommer til å gå hardt for seg når Peter Pan blir satt opp på HT. Her øver elevene fra Kongsbakken videregående skole seg på en slåsscene. Foto: Jørn Myreng
HOVEDROLLE: Sondre Pettersen skal spille Peter Pan. Foto: Trond Tomassen Foto: Trond Tomassen