HT viser fram høydepunkter

I helgen viser Hålogaland Teater fram høydepunkter fra sine ti år i eget hus.

GJENSYN: I helgen får de gjensyn med flere høydepunkter fra HTs ti år. Her fra Bør Børson tilbake i 2009.  Foto: Lars Åke Andersen

PÅ SELVE BURSDAGEN: SKAL STRIPPE: Regissør Ivar Tindberg, teatersjef Nina Wester og hovedrolleinnehaverne Finn Arve Sørbø og Jardar Johansen på scenen da Hålogaland Teater presenterte forestillinga "I blanke messingen".   Foto: Helge Matland

kultur

Hålogaland Teater skal feire sine ti år i en hel måned.

I helgen byr de en uformell "Voksenbursdag", som gir et tilbakeblikk på mange av de store musikalske øyeblikkene ved teateret de siste ti årene.

LES OGSÅ: HT fester en hel måned

Viser høydepunkter

Noen av det publikum vil få muligheten til å se igjen, er musikalske innslag fra forestillinger som Bør Børson, Cabaret, Chicago og Les Miserables.

- Vi hadde den første gjensynsforestillingen i går kveld, og fikk veldig gode tilbakemeldinger på den. Siden det er ti år siden vi flyttet inn i dette nye huset, vil vi gi et tilbakeblikk på det som har vært de siste ti årene, forteller teatersjef Nina Wester til iTromsø.

LES OGSÅ: Ida hyller HT i egen forestilling

Alle forestillinger i én sang

I tillegg har flere av skuespillerne ved HT lagd en helt egen sang - hvor de går gjennom hver eneste forestilling HT har satt opp.

- Jeg er kjempeimponert og stolt over hva de har fått til på så kort tid. Det er utrolig mange som har bidratt.

På scenen på lørdag med egenkomponert låt står blant annet Kjetil Høegh, Kristian Figenschow, Trond Peter Stamsø Munch, Kristine Henriksen og Ida Holten Worsøe.

LES OGSÅ: Under 18? Se hva kulturbyen Tromsø har å by på

Stripper på selve dagen

Teatersjefen forteller om en godt besøkt festmåned ved teateret så langt.

- Vi startet forrige helg med barnebursdag og da var det fulle hus. Det var kjempeartig! Vi hadde bursdagskroner, kake og Pippi Langstrømpe. Og denne helgen har vi voksenburdag. Vi har fått veldig god respons, og vi er ikke halvveis i feriringa enda. Det er kjempeartig at så mange vil feire med oss, sier Wester.

Selve bursdagen til Hålogaland Teater er 5. november og feires med première på «I blanke messingen».