Lunheim Standupforening

– Vi er pissnervøse

Siden januar har tre karer gruet seg til dagen i dag. Nå er det ingen vei tilbake for Espen Renø Svendsen, Alexander Martinsen og Roy-Arne Johannessen, som alle debuterer som stand-up-komikere.

NERVØSE: Alexander Martinsen (venstre), er i likhet med Espen Renø Svendsen (midten) og Roy-Arne Johannessen (høyre), rimelig nervøse foran premièren til Lunheim Standupforening.Foto: Tom Benjaminsen 

kultur

De er kjent fra scene- og revy-miljøet i byen, men ingen av dem har turt å prøve seg som stand-up-komiker tidligere. Nå mener gutta at de er klare for å stå «nakne» på scenen.

– Det er ekstremt nakent. Men det kler oss fordi det er nakent, sier Johannessen, som mimrer om at han ikke har fremført humor på scenen siden Tindtrollrevyen i 1992.

– Men jeg har skrevet revynummer i 20 år. Nå er utfordringen å skrive humor til meg som jeg synes er morsomt.

Gleder seg

Lunheim Standupforening, som består av de tre komikerne, holder til sammen fire forestillinger denne uka. Nå begynner det å gå opp for Svendsen at han nærmer seg målet om å bli stand-up-komiker.

– I går begynte jeg endelig å glede meg til dette. Nå er jeg ikke redd for at ingen skal flire, sier Espen Renø Svendsen.

De tre skal til sammen ha 20 minutters standup hver i løpet av kvelden.

– Stand-up er det verste og mest brutale som finnes av scenesjangre. Jeg husker jeg sa akkurat det når han Roy-Arne ringte og spurte meg om dette, men jeg svarte «jeg vil gjøre det», sier Svendsen.

LES OGSÅ:  Bodø-komiker til Tromsø

Kastet alt av materiale

Etappene er satt og komikerne brukte mandags formiddag på å øve på hvordan man går av og på scenen.

– Vi er litt ulike og har strekt oss i litt forskjellige retninger for at det skal bli interessant for publikum. Vi har jobbet konstruktivt og godt sammen, sier Martinsen.

– Jeg tipper disse to har kastet alt av materialet sitt minst to ganger. Jeg har fått flere telefoner midt på natten hvor Roy-Arne er stresset og sier at han har startet helt på nytt, sier Svendsen, som er svært fornøyd med banneret han har laget i anledning premièren.

Ifølge humoristene går billettsalget godt, og om publikumsoppslutningen blir en suksess, lover karene å komme tilbake med en ny forestilling. Nå gjenstår det bare å takle premièrenervene for komikertrioen.

– Vi er alle pissnervøse, sier Martinsen.

– Jeg er litt 50/50, sier Svendsen.

– Jeg gleder meg bare, sier Johannessen.

LES OGSÅ: Debuterer som standupkomikere: - Jeg er livredd