Joddski vil teste sin nye musikk på Tromsøs mest ihuga hiphop-fans

Joddskis konsert på Drivs minste scene ble raskt utsolgt. Men artisten nektet å flytte til en større scene. Han vil kun spille for fansen som er mest gira.
kultur

For aller første gang skal hiphop-artisten Jørgen «Joddski» Nordeng endelig få prøve seg på de nye lokalene til Studentsamfunnet Driv.

– Jeg håper det er fint der. Det sitter mye historie i veggene til det gamle lokalet, hvor jeg har spilt en del ganger, sier Nordeng til iTromsø.

Bygdedyret

Artisten, som var en del av Tungtvann sammen med «Poppa-Lars» på starten av 2000-tallet, er for tiden aktuell med sitt tredje solo-album, som han for tiden tester ut på en aldri så liten mini-turne.

– Det er en slags tilbakevending til gamle verdier. På den forrige platen hadde jeg et rockeband på komp, men nå er det mer tilbake til «Reinspikka Hip Hop», uten å tenke at jeg vil gjenskape gamle bragder, sier Nordeng, som forteller at han har både spilt inn og miksa plata hos «Poppa-Lars» i Tromsø.

– Der traff jeg blant annet Carl Christian Lein Størmer, som har laga videoen til låten «Bjørn Sundquist». Han var i studio en dag og kom med forslaget på hvordan vi kunne gjøre det, sier Nordeng.

Skjer mye i Tromsø

Størmer har også laget flere videoer fra albumet som vil bli sluppet i løpet av høsten. Nå skryter Nordeng av det voksende miljøet i Tromsø.

– Det har alltid vært bra i Tromsø. Helt fra den første Tungtvann-konserten i Tromsø i 2001 under By: Larm. Nå sist spilte vi på The Edge og det viste seg å være den kuleste konserten under den turneen, sier Joddski.

– Det skjer mye i Tromsø for tiden. Jeg skal ikke legge all skyld på «Poppa», som har flytta til Tromsø og løfta miljøet, men du har «Klish» som er en av de mest spennende navnene fra den yngre garde i landet nå, sier Nordeng.

Utsolgt konsert

Konserten til Nordeng på Driv er for lengst utsolgt, men å flytte arrangementet til den største scenen på Driv var aldri et alternativ.

– Jeg vil introdusere de som er mest gira og prøve ut noen nye ting. Nå er vi på en liten mini-turne for å prøve ut formatet. I Bodø gjør jeg også en konsert på en mindre scene. Det er litt som å være tilbake på starten hvor man starter på første trinn for å bli vant til ting igjen.