Fikk god feedback

Lars Vaular, Store P, Jaa9 og OnklP, bare pass dere.

Torsdag ble det arrangert Feedback på Tvibit. Her fikk lokale band prøve seg på scenen for å så få tilbakemelding på musikken sin. Se video!

PRODUSENT: Anette Tunheim Jakobsen. Foto: Trond Tomassen 

LILLEKOS: Edvard Brønseth (18), Sigurd Kornelius Lakseide (17), Torje Peder Sverre Hanssen (18), Jonas Stenberg Nilsen (19) og Emil Karlsen (18), var fornøyde med tilbakemeldingen de fikk fra fagpanelet. Foto: Trond Tomassen 

kultur

Torsdag kveld var det duket for årets utgave av konseptet «Feedback», hvor unge musikere får prøvd seg på scenen, og et fagpanel deretter gir dem konstruktiv kritikk.

Ett av bandene som benyttet sjansen på Tvibit, var rap-gruppen Lillekos. Etter å ha spilt låtene «Schmæck», «Rabagast», og «Fåkk din gjengmentalitet», ble de vurdert av fagpanelet bestående av Ida Karoline Nordgård (The Northern Lies), Rudi Nicolaisen (Pistol & Bart), Lori Ledger (Bastard Bar), Kristine Marie Børresen (Buktafestivalen) og Rolf Ole Rydeng Jenssen (Die A Legend).

– Vi fikk overraskende bra tilbakemeldinger. Vi var forberedt på å bli totalt slaktet, men vi fikk konstruktive og gode tilbakemeldinger, sier Torje Peder Sverre Hanssen (18).

– De sa at det var godt med energi på scenen og bra rapping.

– Også måtte vi få med litt mer bass i produksjonen og litt renere vokal, legger Jonas Stenberg Nilsen (19) til.

– Da blir dere den neste rap-kometen fra Norge?

– Absolutt. Lars Vaular, Store P, Jaa9 og OnklP, bare pass dere. Lillekos blir det nye, svarer Nilsen.

Les også: Joddski vil teste sin nye musikk på Tromsøs mest ihuga hiphop-fans

Joik

Lillekos betegner seg selv som en skamløs rap-gruppe. I motsetning til lignende musikere, har de dratt inn joik i sangene.

– Jeg satt og lagde noen «beats», så tenkte jeg at det hadde passet med joik. Så spurte jeg Emil om han kunne komme og joike, forteller Hanssen.

– Det var faktisk slik jeg ble med i bandet, erkjenner Emil Karlsen (18).

Les også: Se video fra konserten med Leafpile

Bra konsept

Guttene i Lillekos er glade for at de får muligheten til å sjekke hvor gode de er på scenen.

– Det er jo et genialt kulturtilbud for oss unge musikere, som kan få tilbakemelding på vår musikk. Det er vi veldig glade for, sier Sigurd Kornelius Lakseide (17).

– Vi har dette for å få en oversikt over hva som rører seg i musikkmiljøet, samt at vi får ungdommene ut av øvingslokalene og opp på en scene, slik at de kan utvikle seg, forteller produsent i Feedback, Anette Tunheim Jakobsen.

Siden 2012 har Feedback vært to ganger i året, men i år har det bare blitt med den ene gangen.

– Det kommer av at vi har hatt mange andre prosjekter i gang, så vi ikke har hatt mulighet til å arrangere det to ganger i år. Men det er ikke skrevet i stein at det skal bli bare én gang i året i fremtiden, sier Jakobsen.