Ser tydelig kompetanseheving

For tredje år på rad arrangerer Tvibit og Kompetansesenter for rock Musikkforum. Nå ser man ringvirkningene av kompetansehevingen.

KOMPETANSEHEVING: Anette Tunheim Jakobsen (høyre), her sammen med Vilde Fjeldheim Wold, arrangerer Musikkforum 2015.Foto: Kent-Einar Myreng 

FOREDRAGSHOLDER: Lasse Lauritz Pettersen fra Cazadores kommer for å dele sine erfaringer med tilhørerne.Foto: Kent-Einar Myreng 

kultur

Mye har skjedd de siste årene på musikkfronten i Troms. Mye takket være Musikkforum, som gir musikere og tilretteleggere muligheten til å lære av de aller beste.

I år har Tvibit huket inn Claire Mas som foredragsholder.

– Jeg så henne på By: Larm. Hun er virkelig en av de dyktigste innenfor feltet sitt. Dette er en unik mulighet for band, musikere og resten av bransjen til å lære hvilke utfordringer man har på både høyt og lavt nivå, sier Lasse Lauritz Pettersen, som er en av foredragsholderne under seminaret.

En vanvittig profesjonalisering

Pettersen forteller videre at han har merket en formidabel økning av kompetanse innenfor bransjen de siste årene i Tromsø. Mye takket være Tvibit og KOFOR.

– Sammenligner du miljøet i 2006 i forhold til 2016 ser man en vanvittig profesjonalisering. Ikke bare på bandene, men også på dem som tilrettelegger for musikerne. Nå har vi faktisk en bransje som vi kan karakterisere som en næring. Det er unikt, sier Pettersen, som spiller i Cazadores og er festivalsjef for Buktafestivalen.

Selv skal han fortelle om Cazadores egne erfaringer innenfor profilbygging.

Et møtested

Tvibit håper at Claire Mas skal inspirere og lære bransjen enda mer om hvilke knapper som er riktig å trykke på for å lykkes best mulig.

– Hun kommer til å snakke om hva trender nå og hva bør man bruke på best mulig måte. Det blir også helt vanlige ting som bruken av mailinglister og hvor viktig det fortsatt er. Det er også viktig at folk har et sted å møtes, sier Anette Tunheim Jakobsen, som er prosjektleder på Tvibit.

Hun forteller at arrangementet starter klokken 12 og varer utover ettermiddagen.

– I tillegg er det gratis, slik at både de som er helt nyoppstartet, og de som har vært i gamet lenge, kan komme for å lære, sier Jakobsen.

Majoriteten av dem som har meldt seg på har lang fartstid i bransjen, men Jakobsen understreker at alle kan ha bruk for tipsene Mas kommer med.

– Forhåpentligvis sitter man igjen med noen nye verktøy og noen tanker om hvor man skal fokusere energien når man starter. Alle kan lage seg en annonse på Facebook, men når på døgnet er god timing, sier Jakobsen.