– Jeg har et temperament som ikke gjør seg bra på TV

Til uka blir komikeren Trine Lise Olsen å se på «Masterchef».

GRUER SEG: Trine Lise Olsen deltar kommende uke på programmet «Masterchef» på TV3. Det at hun skal vise fram kokkeferdighetene sine for hele Norge, er ikke noe hun ser fram til. Foto: MTG TV 

kultur

Realityprogrammet «Masterchef» er i gang med nok en sesong på TV3. Tidligere har blant annet Jørn Hoel og Sandra Borch vært deltaker. Nå er det komikeren Trine Lise Olsen sin tur til å vise fram sine kokkeferdigheter. I første episode på mandag går turen til det greske kjøkkenet.

Gruer seg

– Jeg ser ikke fram til det. Jeg gruer meg, sier hun.

Olsen har hatt stor suksess med forestillingen «Æ har rætt!», og har høstet svært gode anmeldelser. Det siste året har hun reist landet rundt med forestillingen og opptrådte nylig på en av Norges fremste standup-scener, nemlig «Latter» i Oslo.

Hun ble også nominert til Komiprisen i 2015 for årets gjennombrudd.

Konkurranseinstinkt

Likevel kan det se ut til at hun ikke har like god selvtillit på kjøkkenet, som på scenen.

– Jeg har et temperament og et konkurranseinstinkt som ikke gjør seg bra på TV. Det er en utrolig stressende konkurranse. Når dommerne sier at vi har en halvtime på oss til å fullføre retten, så tror jeg de jukser. Det kan ikke være 30 minutter, sier hun og ler.

Ingen gourmet-kokk

Olsen forklarer at hun ikke er en mester på kjøkkenet, men at hun noen ganger kan overraske.

– Jeg er sånn midt på treet når det kommer til matlaging. Jeg kan hvis jeg vil, og da kan jeg smelle til med en tre- eller fireretters middag. Men jeg er nok ingen gourmet-kokk, sier hun.

I programmet skal hun konkurrere mot fem andre kjendiser, en av dem går videre til en finale. Og det var spesielt en av deltakerne som Olsen fryktet før innspillingen.

– Jeg så på Facebook at Victoria Bryde øvde mye før konkurransen. Da ble jeg dødsnervøs, sier hun.