Vederkast gir ut debutskive

Det er bare litt over ett år siden Vederkast spilte sine første riff. Nå er bandet klar for europaturné og storkonsert i Tromsø.

PLATEKLAR: (fra venstre) Sindre Bakland, Finn Fodstad, Magnus Tornensis og Paul Aronsen er klar for europaturne med sitt første album «Northern Gothic».Foto: Kent-Einar Myreng 

kultur

De har tilbakelagt mesteparten av fritiden sin i øvingslokalet, studioet eller bak en datamaskin. Nå er det klart for å få resultatene av alt slitet. Tromsøbandet Vederkast står med sitt aller første album i hånda og er klar for europaturné.

– Vi har bare gjort ti konserter til sammen, men vi har 16 igjen i år, så det intensiveres nå. Vi har ikke sluppet alle datoene enda, men i løpet av november skal vi spille rundt om i Europa, sier bassist Sindre Bakland til iTromsø.

– Dra i studio med en gang!

Det er som kjent mange tromsøband som lager mange plater og har mange år bak seg som band, men ikke kommer seg utenfor kommunegrensa en gang. Gutta i Vederkast mener at det bare er en ting som hjelper – nemlig hardt arbeid.

– Nøkkelen er å dra i studio med en gang du har en låt. Vi har vært et par runder innom der, for å si det sånn, sier gitarist Finn Fodstad.

– Du må jobbe veldig mye med det og sende utrolig mange mailer. Du får kanskje ett svar for hver hundrede mail man sender. Kort oppsummert er det mye vilje og lite vett som er suksessoppskriften, sier Bakland, som i likhet med resten har vanlige dagjobber og kjærester/barn.

– Vi har jobbet lenge på hjemmebane for å få fri i en måned, sier Fodstad.

Storkonsert i Tromsø

Plata, som har fått tittelen «Northern Gothic» slippes fredag, og lørdag blir det stor ståhei med releasekonsert på Verkstedet, hvor bandet har mange overraskelser på lur.

– Det blir totalt 11 mennesker på scenen. Vi har blitt litt stormannsgal og vi håper det blir en folkefest. Vi lover i alle fall å dra på det vi klarer, sier trommeslageren i bandet, Magnus Tornensis.

– Vi har allerede øvd med en strykekvartett, og det høres helt fantastisk ut, sier vokalist Paul Aronsen.

– Det blir en konsert veldig mange kan like. Det er ikke bare for dem som liker hardrock, sier Tornensis.