Gjør om Driv til en helt ny konsertplass

Når Insomniafestivalen starter torsdag, så er programmet mer pop. I tillegg jobbes det for fullt med å forvandle Driv til et ugjenkjennelig konsertlokale.

FESTKLAR: Gaute Barlindhaug og Mia Eriksen pynter til Insomniafestivalen 2015.  Foto: Kent-Einar Myreng

kultur

Danseskoene er pusset og høyttalerne monteres. Det er igjen klart for en tre-dagers elektronika-fest på Insomniafestivalen.

– Den tradisjonelle festivalen starter med at Steven O`Malley har et stumfilmprosjekt på torsdag. Senere på kvelden er det fullt av konserter på Driv, sier Barlindhaug.

Les også: Klart for tidenes største festival

Old school-tekno

Programmet er smekkfullt, men noen headlinere er ikke festivalen kjent for å ha. Derimot lover de ingen dødpunkter fra scenekanten.

– Det er veldig variert og litt mer popet enn fra årene før. Det er alle hjørnene av det som foregår i dagens musikk. Alle artistene stiller ganske likt, men om man skal trekke fram noe er det kanskje Octave One, som spiller skikkelig old school-tekno, sier prosjektlederen, som like gjerne utbroderer om teknoens spede begynnelse.

– Det er mange som tror at teknoen oppsto på 90-tallet, men dette bandet startet i svarteste Detroit på 80-tallet. Vi har fått inn litt musikkhistorie der, sier prosjektlederen.

Sjekk programmet for årets Insomnafestival her!

Mer tilgjengelig

Festivaltipsene fra ledelsen er ikke å ta feil av. Ta med deg godt skotøy, for dansefaktoren er høy i Drivs lokaler.

– Man skal danse hele helga. Ikke drikk for mye på torsdag, vent heller til fredag og lørdag. Det er heller ikke vits med vorspiel. Man må planlegge godt for å ha energi til å være med på alt som skjer, sier produsent Mia Eriksen.

Hun ser positivt på lokalene til Driv, som festivalen tok i bruk for første gang i fjor. Den erfaringen deler hun med Barlindhaug.

– Driv fungerte bra i fjor. Det er et større lokale enn vi er vant til å ha fra tidligere år. Nå prøver vi å ta i bruk alle kriker og kroker på Driv. Vi skal også gjøre om konsertlokalene til det ugjenkjennelige. Det skal være en opplevelse av at du er på et annet sted, sier prosjektlederen.