Idol-Ingvar frykter ikke terningkastene på platedebuten

Ingvar Olsen (25) frykter verken sceneskrekk eller musikkanmeldernes terningkast når han på fredag feirer plateslipp med konsert i Tromsø.

KONSERTKLAR: Ingvar Olsen står i kveld på scenen på The Edge. Foto: Ronald Johansen 

PLATEDEBUTERER: «Vol. 1» blir Ingvar Olsens første plate etter at han i fjor stakk av med seieren i TV2-programmet «Idol». 

kultur

– Vi har hatt en veldig bra gjennomkjøring, så nå gleder jeg meg egentlig bare, sier Ingvar Olsen.

Fjorårets «Idol»-vinner slipper debutskiva «Vol. 1» på fredag, noe som skal markeres med en releasekonsert på The Edge.

Olsen lover god underholdning for dem som møter opp på konserten.

– Det blir fullt trykk fra første stund. Jeg har med meg et stort band med flinke folk som jeg har spilt og jobbet sammen med en god stund nå, så vi begynner å bli ganske samkjørte, forklarer han.

LES OGSÅ: Damefavoritten overrasket over den enorme pågangen på Driv

– God følelse

Selv om debutplata først slippes på fredag, har forhåndssalget gått svært bra.

– Jeg vet at mange har forhåndskjøpt plata, så de fikk den tilsendt allerede i går. Ifølge Sony er førsteopplaget allerede utsolgt, forklarer en stolt «Idol»-vinner.

Hvordan debutplata vil bli mottatt blant landets musikkanmeldere, har Olsen brukt lite tid til å tenke over. Han er heller ikke nervøs før dommen faller.

– Jeg føler at jeg har funnet låter som passer meg. Så får det være opp til andre å bedømme hva de synes. Jeg har i alle fall en ganske god følelse, innrømmer 25-åringen.

LES OGSÅ: Vederkast klar for storkonsert

Vil bidra

Selv om Olsen har bestemt seg for å satse alt på musikkarrieren sin, velger han å gi overskuddet av konserten til barneavdelingen ved UNN.

– Jeg har jobbet litt med barn gjennom jobben jeg hadde på Kurbadet, så jeg synes det er fint å kunne bidra med dette når jeg har muligheten. Det kommer sikkert andre konserter etter hvert der jeg kan tjene noen penger, påpeker han.

Dette er imidlertid ikke den eneste konserten han gjør uten å tjene penger på det. Som iTromsø tidligere har nevnt stiller Olsen også gratis opp på en støttekonsert på Hansnes for MS-syke Daniel Di Ruscio Kornstad 28. november.

– Jeg ble spurt om jeg ønsket å bidra, noe jeg selvsagt ville. Det koster ikke så mye å hjelpe når man først har muligheten, påpeker Olsen.

Mange inviterte

Hotelldirektør ved The Edge, Øyvind Alapnes, kan fortelle at det tidlig torsdag ettermiddag var solgt i overkant av 200 billetter til fredagens konsert.

– I tillegg kommer det en del folk som er invitert til konserten, så jeg tror det blir mellom 400 og 500 mennesker der, sier Alapnes.

Dermed blir lokalet tilnærmet fullt.

– Vi skal ikke ta i bruk hele arealet, så det er rundt 500 mennesker vi har plass til. Jeg er sikker på at det blir en fin ramme rundt konserten, spår hotelldirektøren.