– Nå har jeg hatt noen uker å fordøye reaksjonene på, så jeg føler at den generelt sett har blitt tatt imot veldig bra. Jeg tror og håper at folk setter pris på åpenheten og ærligheten min, for det er en hudløs og veldig ærlig bok på godt og vondt, sier fotballprofilen Claus Lundekvam.

Veldig stolt

Torsdag kveld var det duket for bokbad på Hålogaland Teater. Lundekvam stilte opp sammen med forfatter av selvbiografien «En kamp til», Thomas Karlsen. iTromsø-journalist og forfatter Egon Holstad var intervjuer under seansen.

– Jeg gikk veldig mange runder med meg selv om jeg skulle gå i gang med dette prosjektet. Nå når jeg står her i dag er jeg veldig stolt over hva vi har klart å få til i bokform, forteller Lundekvam.

I boken er det ingen sensur, og man får innblikk i livet til Lundekvam både under og etter tiden i fotballsirkuset.

– Når jeg hadde sjansen til å drikke, drakk jeg med begge hendene og dro alltid hjem sist fra fest. Selv om det ble festing lot jeg aldri det gå utover fotballkarrieren, sier han.

Første tromsøtur siden 1996

– Jeg hadde vel et indre ønske om å dokumentere en eventyrlig guttedrøm som fotballspiller og det å spille 12 år i engelsk fotball. Samtidig satte jeg en del andre kriterier om at hvis jeg skulle gjøre dette på en måte slik at baksiden av medaljen blir klart og tydelig vist i detalj og at boken skulle være til lærdom for en del andre, sier han.

Eks-fotballspilleren har ikke vært i Tromsø siden han spilte kamp for Brann mot Tromsø IL i 1996.

– Så langt har det vært en eventyrlig dag. Fløy inn til fantastisk vær og sol, men det er kaldt her oppe da. Det er lenge siden jeg har vært her, men det har vært en strålende dag og det blir en spennende aften i kveld, sier han.

«Closure»

I tiden fremover vil det bli promotering av boken som er i hovedfokus hos Lundekvam, men hva vil han gjøre etterpå?

– Jeg gleder meg litt til den tiden etter boken. Jeg visste at det kom til å bli en del oppmerksomhet rundt det, så nå vil jeg stå på for å vise fram boken. Når julen er ferdig og vi går inn i et nytt år tenker jeg at dette er litt «closure» for meg, da har jeg egentlig sagt det jeg trenger å si. Så det skal bli en deilig følelse, som jeg gleder meg til, avslutter han.

BOKBAD: Forfatter Thomas Karlsen, Claus Lundekvam og Egon Holstad på bokbadet. Alle foto: Nora Lervik
INTERESSE: Mange møtte opp for å høre om selvbiografien til fotballprofilen.