Studentuka i Tromsø går av stabelen 9. til 20. februar. Da uka ble arrangert i februar i år, spilte blant annet Jarle Bernhoft, Todd Terje og F.A.C.E på Driv. Nå er det klart at Karpe Diem gjester studenthuset.

Ny turné

Duoen i Karpe Diem består av Magdi Ytreeide Abdelmaguid og Chirag Rashmikant Patel. I 2004 debuterte de med EP-en «Glasskår», og Karpe Diem har siden et blitt kjent navn i den norske musikkverdenen. I 2010 ble de kåret til Årets Spellemann som første hiphop-artist noensinne. I februar legger duoen ut på en klubbturné med prosjektet «Heisann Montebello».

Les også: Damefavoritten overrasket over den enorme pågangen på Driv

Første artistslipp

PR-ansvarlig Sandra Olsen i studentuka forteller at de er midt i planleggingen av studentkulturfestivalen. Karpe Diem er det første artistslippet så langt.

– Men vi har booket flere, sier Olsen uten å røpe noe mer.

Selv er hun glad for at Karpe Diem kommer til Tromsø i februar.

– Det er utrolig kult å få dem hit. Det er lenge siden de var her sist. Når de nå skal legge ut på den nye turneen sin, blir det utrolig fett, sier Olsen.

Hun tror studentene er rett målgruppe for Karpe Diems musikk.

– De fleste av oss studenter hørte på dem på ungdomsskolen, sier Olsen.

Les også: Høyem utsolgt på rekordtid – nå blir det ekstrakonsert

Satser stort

Hun forteller at de har tenkt litt større i år enn i fjor, og planlegger blant annet å satse mer på den kjente studentrevyen.

– Vi fikk jo studentrevyen tilbake under forrige studentuke, så nå vil vi gjøre den større. Studentrevyen vil skje den andre uka av festivalen, men datoen er ikke klar ennå, sier Olsen.

Hun forteller at det også er planlagt blant annet standup og foredrag.

– Vi har mange artige planer der vi samarbeider med andre studentorganisasjoner. Mesteparten vil skje på Driv og universitetet, sier Olsen.