Dobbelt i jazzklubben

Veteranene Tor Ytredal og Vigleik Storås møter fremadstormende Hanna Paulsberg Concept til dobbeltkonsert på Verkstedet 29. oktober.

FREMADSTORMENDE: Hanna Paulsberg kan nå oppleves i Verkstedet. 

kultur

Saksofonisten Tor Ytredal og pianisten Vigleik Storaas har i over 30 år operert sammen i forskjellige konstellasjoner. Når to musikere kjenner hverandre så godt som disse to musikerne, oppstår til tider magi og musikk der intuisjon ligger i bunnen for det de fremfører.

Først i år har duoen manifestert sitt samarbeid i ei duoplate. «Chamber» heter CD-en, og den består utelukkende av egne komposisjoner med islett av impulser og vendinger vi kjenner fra jazzens standardrepertoar.

Les også: Eline åpner jazzhøsten

Saksofonisten Hanna Paulsberg har i løpet av kort tid etter sin uteksaminering fra jazzlinja i Trondheim gjort seg bemerka i både inn- og utland som en av den nyere jazzens store stilbærere. Under Jazzfest i Trondheim 2015 ble hun utnevnt til NTNU-ambassadør, og hun blir ofte henta inn til prosjekter med det anerkjente Trondheim Jazzorkester.

Paulsberg er aktiv i flere band og bare i løpet av det siste året har hun vært på turné i Angola, Indonesia, Singapore, Tyskland, Nederland, Finland og Polen for å nevne noen land. Hennes Hanna Paulsberg Concept har også spilt på flere av de største jazzfestivalene i Europa.

Hanna Paulsberg Concept består av flere av dagens største talenter innen norsk jazz. Hun har der med seg Oscar Grønberg, piano; Trygve Fiske, kontrabass og Hans Hulbækmo, trommer.