Hundrevis av unger koste seg med godteri og utkledning

Torsdag kveld var over 260 barneskoleelever samlet for storstilt Halloween-fest i Stakkevollan idrettshall.

Alle foto: Rune Stoltz Bertinussen 

kultur

Gjennom sju år har den store Halloween-festen for barn fra 4. -7. klasse vokst seg større og større. Nå fyller de hele idrettshallen på Stakkevollan.

– Festen er veldig populær. Vi bygger opp en spøkelsestunnel som ungene kan gå igjennom, vi kårer mest kreative kostyme, best gjennomførte sminke, verste hyl og skumleste latter. I tillegg har vi limbo og masse dansing, forteller Lene Enebakk, fagleder for juniorklubbene i Tromsø – en avdeling under Kultur og idrett i kommunen.

LES OGSÅ: Send inn ditt Halloween-bilde og vinn 10 kilo smågodt

Fullt show

Det er de seks juniorklubbene i Tromsø som arrangerer den årlige happeningen. I år besto den storstilte festen av 263 barn.

– Ungene synes det er veldig gøy og de storkoste seg. Her har det gått i ett hele kvelden. De kler seg ut som alt mulig, med alt fra prinsesser og vampyrer. Det er også lov å komme hvis man ikke vil kle seg ut, sier Enebakk.

Se bildeserie fra Halloween-festen nederst i artikkelen!

Hele 20 voksne fra juniorklubbene stilte opp for arrangementet.

– Vi er mange voksne på og det er veldig artig for oss også. Alt skal være trygt og godt for barna.

LES OGSÅ: Les også: Slik kan du lage ditt eget kostyme til under 400 kroner (for abonnenter)

En fest for alle

Målet med festen er at alle ungene skal få ha en Halloween-feiring.

– Vi arrangerer festen for at ungene skal ha en Halloween-fest å gå på. Det er ikke alle barn som får gå Halloween, men for noen blir den i tillegg til å gå etter godteri på lørdag, forklarer Enebakk.

Juniorklubbene er fritidsklubber under kommunens Kultur, idrett og fritid. De seks juniorklubbene i Tromsø er i Kroken, Hamna, Kvaløysletta, Mortensnes, Stakkevollan og Fagereng.