Rekordmange deltakere til helgens mesterskap for korps

Lørdag samles over 400 deltakere for å konkurrere i Nordnorsk mesterskap for korps i Tromsø.

400 DELTAKERE: TOS guttemusikkorps er blant deltakerne i helgens nordnorske mesterskap for korps. Her er de avbildet under en øving på Mortensnes skole i forkant av konkurransen.   Foto: Arkivfoto: NMF Nord-Norge

kultur

Deltakerne fra de tre nordligste fylkene skal lørdag konkurrere om å gjøre den beste fremføringen på scenen.

Arrangementet går av stabelen på Scandic Tromsø på Langnes og kan by på stor spilleglede.

– Vi har masse forskjellig musikk å by på. Det er mye sjarm blant de yngste og høyt nivå blant dem som opptrer i amatørklassen. Det er mange profesjonelle musikere med i helgen som også deltar i NM, sier Nina Therese Bakke, som er produsent for NMF Nord-Norge, avdeling Troms.

LES OGSÅ: Guttekor vil bli mannsterke

Rekordmange påmeldte

Under mesterskapet konkurreres det i tre klasser – skolekorps, generasjonskorps og amatørkorps. Det vil også bli en egen rekruttklasse for de yngste.

– Tidligere har vi hatt rundt 12 korps påmeldt til mesterskapet, men i år er vi oppe i 19 korps. Det er rekordmange. Oppslutningen er veldig god og ikke minst bred med både voksenkorps og skolekorps fra Narvik i sør til Alta i nord, sier Bakke.

– Vi er veldig fornøyde og jeg har en følelse av at vi ser en oppsving i korpsmiljøet i nord. Det å skape noe her i landsdelen står sterkt og vi har sett en positiv økning i rekrutteringen til korpsene, legger hun til.

LES OGSÅ: Popgruppe fra Bergen kommer til Studentuka

Festkonsert

Konkurransen avsluttes ifølge Bakke med en festkonsert hvor regionens eget korps, med medlemmer fra Troms og Nordre Nordland, entrer scenen.

– Det blir en forrykende konsert hvor de flinkeste ungdommene fra sine skolekorps får spille, sier Bakke og legger til:

– Er man usikre på helgas planer bør man vurdere sterkt en tur til Scandic på Langnes i løpet av lørdagen. Vi holder på hele dagen fra 09.30 til 19.00, og det er garantert noe for alle og enhver, sier hun.