Korpssamarbeid ga gullgevinst

Borgtun og Tromsdalen musikkorps gikk til topps under NNM i helgen.

KROPS: Borgtun og Tromsdalen musikkorps gikk helt til topps under årets NNM. Foto: Privat 

HALLOWEEN: Musikantene hadde kledd seg i halloween-kostyme under NNM. Foto: Privat 

kultur

De to musikkorpsene gikk seirende ut av skoleklassen under årets NNM i korps. I tillegg vant de publikumsprisen og fikk andreplass i generasjonskorpsklassen.

– Det er veldig gledelige nyheter at vi vant skoleklassen og publikumsprisen, forteller Bjørn Mikael Gardskär Stark, daglig leder i Borgtun musikkorps.

I år hadde Borgtun slått seg sammen med Tromsdalen om å danne et musikkorps foran NNM.

– Hadde det ikke vært for Tromsdalen musikkorps, hadde det nok ikke gått like bra, erkjenner Stark.

Flere konkurranser?

Den daglige lederen ser ikke bort fra at de kan komme til å delta på flere konkurranser sammen med Tromsdalen musikkorps i fremtiden.

– NNM er jo først og fremst en årlig happening, så vi kommer til å delta der også til neste år. Om det blir med Tromsdalen musikkorps, får vi se på. Vi må også vurdere om vi skal delta på andre konkurranser. Det tilsvarer en del reising, sier Stark.

– Høyt nivå

I tillegg til Borgtun og Tromsdalens musikkorps sin seier i skoleklassen, vant Tromsø Brass amatørklassen, mens Sør-Tromsøya skolekorps, Borgtun og Tromsdalen musikkorps og Skittenelv musikkorps tok de tre pallplassene i generasjonsklassen.

– Det er ganske høyt nivå i Tromsø. På Borgtun har vi levert musikanter til kongens garde. Vi har en god blanding av musikanter som er meget gode, og noen som er ny, forteller Stark.