«Understrøm» – live på iTromsø

Hardcoremiljøet blomstrer

Lüt er klare for å bergta «Understrøm»-publikummet på Stakkevollan aktivitetssenter.

STREAMES: Konserten med Lüt på Stakkevollan aktivitetssenter streames på itromso.no.Foto: Daniel Lilleeng 

kultur

Etter en rotete start, med utskifting av bandmedlemmer og bytting av instrumenter, har tromsøbandet Lüt rukket å spille inn en EP. Onsdag gjester de ukens «Understrøm»-konsert.

– Det var mye fram og tilbake der, ja. Etter Rock mot rus slo vi oss sammen med noen fra bandet The Wolves, og Lüt ble til. I startfasen var det en som ville spille bass, en som ikke ville spille trommer og en som hoppet av, sier frontfigur Markus Danielsen Danjord til iTromsø.

I samarbeid med Tromsø kommune, Filmteamet og Mediehuset iTromsø, skal de fremføre et knippe låter foran publikum på Stakkevollan aktivitetssenter. Konserten streames også på nettsidene til iTromsø.

Arven etter Turdus

Gutta, som er i alderen 16–19 år, spiller hardbarka hardcore. Et miljø som Danjord mener er på vei oppover i Tromsø.

– Det har vært veldig rolig etter Turdus Musicus. Nå har det begynt å bygge seg opp igjen med band som oss og Ondt blod. Vi er en samlet gjeng som kommer godt overens og funker, sier Danjord, som sammen med sine bandkompiser gleder seg til konserten på «Understrøm»-scenen.

– Det er med på å gi lokale artister et større navn, i tillegg til at det gir folk under 18 en mulighet til å komme på konsert, sier frontfiguren.

Frykter store lån

Gruppa har akkurat spilt inn sin første EP, som er planlagt å slippes februar neste år. Nå er alt av støttemidler fra Frifond brukt opp og lånene begynner å vokse.

– Vi må nå finansiere resten på en måte slik at vi ikke får for mye gjeld. Målet er å komme seg ut av byen og å få spilt på By:larm. Det hadde virkelig vært kult, sier Danjord, som forteller at bandet har spilt 12–15 konserter i løpet av det korte året gruppa har eksistert.

Prosjektet «Understrøm» drives av ungdom, som skal lære seg lys-, lyd-, scene og film-teknikk.