Danselinja på Kongsbakken

Drømmer om flere gutter

Det er klart for årets viktigste oppsetning for tredjeklassen i dans på Kongsbakken.

PREMIÈREKLARE: Elena Aleksandra Westvik og Einar Reynisson Grimsby spiller sentrale roller i Kongsbakken høstdans.Foto: Trond Tomassen 

DRØMMEDANS: Elena Aleksandra Westvik spiller mot sin egen underbevissthet i forestillingen til Kongsbakken.Foto: Kent-Einar Myreng 

kultur

I hele høst har danselinja ved Kongsbakken gjort seg klar til den årlige høstdansen, som er hovedoppgaven for tredjeklassingene.

Nå er det meste klart for premièreforestilling foran medelever og publikum.

Drømme-tema

Temaet for høsten er drømmer og det vakre, absurde og rare som skjer i underbevisstheten. Noe som kom godt fram på pressevisningen tirsdag.

– Det er mine onde drømmer som tok over. Det er den onde underbevisstheta mi som slår til når jeg våkner, sier danser Elena Aleksandra Westvik (17), som kan kjenne seg igjen i den absurde tolkningen.

– Jeg har hatt slike mareritt selv. Og ikke minst om at produksjonen ikke skal gå bra.

For det er nemlig elevene selv som står for all produksjon og planlegging. Lærerne, som var til stedet under pressevisningen, overværer bare og stiller til veiledning.

– Vi tar alt ansvar selv. Vi er produsenter, lydansvarlig, lokalet, PR-ansvarlig og dansere. Vi får også litt hjelp av førsteklassen, sier Einar Reynisson Grimsby (18)

– Det er hardt, men vi lærer kjempemye av dette, sier Westvik.

Det er totalt fire forestillinger hvor to av dem er for skoleklasser.

Savner gutter

– Det skal bli godt å bli ferdig. Det har gått i ett og hatt mange 12-timersdager. Det blir mye dugnad på kveldene, så norskleksa må vi gjøre mellom scenene på kveldstid, sier Grimsby.

– Men det er veldig gøy!, skyter Westvik inn.

Likevel er det ikke å skyve under en stol at Einar Reynisson Grimsby var den eneste gutten til stedet under forestillingen. Dette håper han endrer seg i løpet av de neste årene.

– Det er nok mange dansestiler som skremmer vekk de fleste guttene fra denne linja. Jeg føler meg litt alene og skulle ønske det var flere her, sier Grimsby.

Høstdansen til Kongsbakken videregående skole har premiere torsdag 5. november.