Tromsø/Oslo: – Forestillingen handler om hva vi egentlig bruker tiden vår til. Jeg spør om vi som lever i dag er i stand til å gjøre noe stort, eller om vi har for mye annet som opptar oss, sier Are Kalvø på telefon fra Oslo.

Onsdag ettermiddag er det kun noen få billetter igjen til den populære forestillingen som spilles i Tromsø onsdag kveld.

Forfatteren og satirikeren er nå i gang med en omfattende turné av humorshowet KALVØ, som har fått navnet «Ein time av livet ditt du aldri får tilbake». Soloforestillingen, som tidligere i år ble tildelt Komiprisen for Årets sceneshow, hadde premiere på Det Norske Teatret 31. oktober i fjor, og har siden blitt sett av 25.000 publikummere i Oslo. Nå er det resten av landet som får muligheten til å se forestillingen, når Kalvø fram til april 2016 skal holde over 60 show.

Legger ferien til Tromsø

– Vi har begynt så vidt og har allerede besøkt Bergen, Trondheim og Stavanger. Fra neste uke setter vi imidlertid ordentlig i gang med turnébuss og det hele, forklarer Kalvø.

Allerede 25. november får byens befolkning anledning til å se Are Kalvø i aksjon når 45-åringen opptrer på Kulturhusets hovedscene, et show som nærmer seg utsolgt.

– Jeg har alltid hatt det veldig morsomt når jeg har besøkt Tromsø, så det er noe jeg har store forventninger til, forteller Kalvø, som faktisk har planer om en liten miniferie i byen i forbindelse med turneen.

– Da jeg fikk spørsmål fra vennene mine om når de burde komme for å besøke meg på turneen, svarte jeg Tromsø. Dermed blir det noen dager ferie der i forbindelse med forestillingen før vi drar videre. Så nå gleder jeg meg til å spise fisk og drikke øl i Tromsø, sier Kalvø.

Passer for alle

Så langt har Kalvøs forestilling blitt sett av både store og små publikummere, noe 45-åringen mener skyldes temaets allmenngyldighet.

– Showet passer for alt fra tenåringer til pensjonister, i og med at jeg tar opp et tema de fleste har et eller annet forhold til. Du kan si at dette er en blanding mellom et veldig stort og et veldig lite spørsmål, påpeker han.

Selv om forestillingen i høyeste grad har et filosofisk preg, lover Kalvø at de som møter opp også vil få seg en god latter.

– Den skal definitivt være morsom, påpeker han.