Snapchat-konge til Tromsø

Med 45.000 følgere på Snapchat, har Kevin Kildal blitt Norges desidert største komiker i sosiale medier. Nå kommer han til Tromsø.

BRØLER: Komikeren Kevin Kildal ble for alvor kjent gjennom sine høylytte Snapchat-meldinger.Pressefoto 

kultur

STUDENTSAMFUNNET DRIV: Det hele startet i mai 2015 hvor standupkomikeren Kevin Kildal, også kjent under navnet Arnt Finesse, publiserte en kort video på Snapchat. Siden da har han fått 45.000 følgere som elsker den brutale humoren.

– Det er meget spesielt. Det var virkelig ikke det mediet jeg hadde sett for meg at jeg skulle slå gjennom i, sier Kildal til iTromsø.

Hans første video har nå blitt sett 310.000 ganger og er regnet som en klassiker på nettet.

Tusen «snaps» i døgnet

At komikeren la turen til Tromsø, som er en av de første stedene han booket inn på turneen sin, er ingen tilfeldighet.

– Jeg booket meg inn på stedene hvor folk spurte om jeg kunne komme. Mange av forespørslene kom fra Tromsø, så da kommer jeg, sier Kildal, som mottar flere tusen snaps i døgnet fra fans.

– Det er mye som er morsomt, mange som prøver å etterligne meg og veldig mange penisbilder. Jeg kan skjønne at jeg ikke får så mye av det andre kjønnet, for omtrent 90 prosent av dem som følger meg er gutter, sier Kildal, som forklarer at humoren ikke er spesielt intelligent.

Lengre enn 10 sekunder

Når han kommer til Tromsø blir det mer enn bare ti sekunder på scenen, som er lengden på videoer du kan sende via Snapchat. Han avviser også at han blir å rope i 40 minutter.

– Folk blir nok å kjenne meg igjen selv om jeg ikke roper så mye som jeg gjør på Snapchat. Det er mer oppbygging og forklaring.

Det er akkurat dette som er bakdelen med en «10-sekunder» på Snapchat, mener komikeren.

– Du må tvinge deg selv til å være effektiv og få folk til å trekke på smilebåndet i løpet av ti sekunder. Det er det nok mange komikere som sliter med. Bakdelen er jo at man ikke får formulert seg helt riktig og utfylt mye mer, sier Kildal.

Lokalhumor

Før komikeren kommer til Tromsø skal han innom Balsfjord for å gjøre show. Med seg i bagasjen har han en del av turnématerialet, som kan brukes overalt, i tillegg til at han leser seg opp på lokale nyheter.

– I Balsfjord går det kanskje mer på personer, men i Tromsø må jeg lese meg opp i lokalavisene for å finne noe. Det blir nok litt research der og litt lesing av agurknyheter, lover Kildal.