– Maria er neppe den eneste som har skyldt på Den hellige ånd

Komikertrioen Trine Lise Olsen, Thomas Leikvoll og Erlend Osnes er i Tromsø og klar for juleshow.

PREMIERE-KLAR: Det var trangt backstage-lokaler, men det satte ikke en stopper på humøret til de tre komikerne bak «Julekveldskrisa – et søkkanes arti juleshow». Fra venstre: Thomas Leikvoll, Erlend Osnes og Trine Lise Olsen. Foto: Tom Benjaminsen 

kultur

Torsdag var det duket for premiere av showet «Julekveldskrisa – et søkkanes arti juleshow» på Prelaten. Komikerne bak forestillingen Trine Lise Olsen, Thomas Leikvoll og Erlend Osnes rikker i de nordnorske juletradisjonene og ikke minst juleevangeliet.

– Nordlendinger feirer kanskje jul litt mer intensivt og høylytt, sier Leikvoll.

– Vi går blant annet gjennom juleevangeliet og tar opp spørsmål som; hvem var egentlig faren? Maria er neppe den eneste som har skyldt på Den hellige ånd, sier Osnes.

– Godt vi har to toaletter

Vi treffer de tre komikerne kun minutter før de skal på scenen. Humøret blant dem er på topp, men nervøsiteten er absolutt til stede.

– Vi kjenner det på kroppen nå. Det er godt vi har to toaletter her, sier Leikvoll og ler.

– Det er slik at kroppen har litt panikk, legger Osnes til.

Første forestilling sammen

Olsen, Leikvoll og Osnes har samarbeidet flere ganger før, blant annet gjennom Stand Up Nord. Men det er første gang de lager en forestillingen sammen.

– Jeg har hatt lyst til å gjøre noe sammen med dem og har mast i omtrent tre år. Jula er jo den perfekte tiden å sette opp en forestilling, sier Olsen.

– Vi ville sette det opp i Nord-Norge og Tromsø er jo den eneste plassen det er nok folk, sier Leikvoll.

Gleder seg

«Julekveldskrisa – et søkkanes arti juleshow» trakk fullt hus torsdag og det ser ut til at fredagen blir likedan. Komikerne legger mye press på seg selv allerede i tittelen på showet, og de håper å levere til forventningene.

– Man er alltid nervøs for man skal på scenen, men vi har en trygghet til hverandre og håper at det smitter ut på publikum, sier Leikvoll.

– Vi kjenner selvfølgelig på presset, men vi gleder oss, forteller Osnes.