Her er Tromsøs nye TV-studio

Elevene på Breivang videregående skole kan kose seg i sitt nye medieareal.

Bli med på omvisning i byens nye TV-studio.

FINESTE: Jan Normann Karlsen, lærer på Breivang videregående skole mener de har Norges fineste TV-studio. 

FORNØYD: Jan Normann Karlsen viser stolt frem TV-studioet. 

TEKNIKERE: Hanna Alice Johnsen (16), Jon Henrik Hivand (17) og Tor Øyvind Orhan Johansen styrer det tekniske i et eget teknikkrom. 

GLAD: Peter Kanch (18), Laura Neuckermans (17) og Kristina Anderssen (17) er alle glade for at skolen endelig har fått sitt eget TV-studio. 

kultur

Torsdag åpnet Breivang videregående skole sitt nye TV-studio på 105 kvadratmeter. Med fem meter takhøyde og et stort greenscreenlerret, er det bare fantasiene som setter grenser for elevene.

– Jeg vet ikke om noen skoler som har et TV-studio så bra som dette. Det er i alle fall det fineste, sier Jan Normann Karlsen som er medielærer på skolen.

LES OGSÅ: Skal gi TIL-fans en ny video-hverdag

Flerbruksmuligheter

Det nye studioet åpner også for flere muligheter for elevene på Breivang videregående skole.

– Dette lokalet har tidligere vært en tegnesal. Da vi begynte med å lage et TV-studio, ønsket vi å lage noe for hele skolen. Det kan fortsatt brukes som tegnesal, og det kan bli brukt som foto- TV- og filmstudio. Det kan også være en liten filmsal og en samlingsplass. Her er det bare kreativiteten som setter grenser.

– Det finnes en skole i Oslo som har like stort TV-studio som oss, men de har ikke den flerbruksmuligheten som vi har. Dette er så fremtidsrettet at jeg vet det vil bli flere skoler med TV-studio etter oss. Dette er fremtiden i et nøtteskall.

– Hvordan har tilbakemeldingene fra elevene vært?

– De har vært i hundre. Dette er kreative elever som ser mulighetene. Det å kunne utvikle egne ideer er kjempeviktig, for da stopper de ikke med det når de kommer ut i arbeidslivet. Da har de så god trening, så det kommer godt ut uansett hvilket yrke de havner opp i, sier læreren.

LES OGSÅ: – Jeg har et temperament som ikke gjør seg bra på TV

Flerkamera

TV-studioet åpner mulighetene for å kjøre flerkameraproduksjon, og er utstyrt med et eget teknisk rom.

– Her kan vi mikse mellom de tre kameraene vi har til rådighet, samt at vi kan putte på diverse effekter. Alt som kommer på TV-skjermen går via oss, sier elev Hanna Alice Johnsen (16).

Sammen med Jon Henrik Hivand (17) og Tor Øyvind Orhan Johansen (18) har hun satt seg godt til rette i det tekniske rommet.

– Vi er ganske heldige som får muligheten til å bruke et TV-studio. Utstyret her er ganske professjonelt, sier Johansen.

LES OGSÅ: På gullrekka med "Chucks"-skjorte

TIL-samarbeid

Breivang videregående skole har siden 2010 hatt et tett samarbeid med Tromsø IL om produksjonen på storskjermen på Alfheim.

Med et TV-studio klart, åpner dette muligheten for større produksjoner i følge Trond Steinar Albertsen som er markedsdirøktør i TIL.

– Vi ser på mulighetene nå som TV-studioet er oppe og går, både på innslag på storskjermen, og videosaker som kan bli publisert på nettsiden vår, sier Albertsen som hadde tatt turen til Breivang under åpningen.

– Elevene har kjørt storskjermen på Alfheim i fem år. Det at vi kan fortsette med TV-produksjon på skolen er på en måte en naturlig forlengelse, og vi er veldig fornøyd med det, sier Jan Normann Karlsen.

Vi ønsker engasjerende debatter på itromso.no. Du er velkommen til å kommentere sakene på våre sider, men vi ber deg først lese våre retningslinjer for innlegg:

×

RETNINGSLINJER FOR INNLEGG

iTromsø gjør oppmerksom på at du er juridisk ansvarlig for dine kommentarer. Dette personlige ansvaret gjelder enten du velger å kommentere i kommentarfeltene på våre nettsider eller du skriver innlegg på våre Facebook-sider.

iTromsø ønsker en åpen, saklig og engasjerende debatt. Vi oppfordrer alle til å være saklige, vise respekt for andres meninger og å holde seg til saken. Vi fjerner fortløpende innlegg som er rasistiske, sjikanøse eller på annen måte strider mot etikk eller lovverk. Du kan varsle oss dersom du ser innlegg du mener bryter med god debattskikk.

Alle som vil delta i debatten hos oss må skrive under eget navn. Vi forbeholder oss retten til å utestenge brukere som begår grove eller gjentatte brudd på våre retningslinjer.

kultur