Her er Tromsøs nye TV-studio

Elevene på Breivang videregående skole kan kose seg i sitt nye medieareal.

Bli med på omvisning i byens nye TV-studio.

FINESTE: Jan Normann Karlsen, lærer på Breivang videregående skole mener de har Norges fineste TV-studio. 

FORNØYD: Jan Normann Karlsen viser stolt frem TV-studioet. 

TEKNIKERE: Hanna Alice Johnsen (16), Jon Henrik Hivand (17) og Tor Øyvind Orhan Johansen styrer det tekniske i et eget teknikkrom. 

GLAD: Peter Kanch (18), Laura Neuckermans (17) og Kristina Anderssen (17) er alle glade for at skolen endelig har fått sitt eget TV-studio. 

kultur

Torsdag åpnet Breivang videregående skole sitt nye TV-studio på 105 kvadratmeter. Med fem meter takhøyde og et stort greenscreenlerret, er det bare fantasiene som setter grenser for elevene.

– Jeg vet ikke om noen skoler som har et TV-studio så bra som dette. Det er i alle fall det fineste, sier Jan Normann Karlsen som er medielærer på skolen.

LES OGSÅ: Skal gi TIL-fans en ny video-hverdag

Flerbruksmuligheter

Det nye studioet åpner også for flere muligheter for elevene på Breivang videregående skole.

– Dette lokalet har tidligere vært en tegnesal. Da vi begynte med å lage et TV-studio, ønsket vi å lage noe for hele skolen. Det kan fortsatt brukes som tegnesal, og det kan bli brukt som foto- TV- og filmstudio. Det kan også være en liten filmsal og en samlingsplass. Her er det bare kreativiteten som setter grenser.

– Det finnes en skole i Oslo som har like stort TV-studio som oss, men de har ikke den flerbruksmuligheten som vi har. Dette er så fremtidsrettet at jeg vet det vil bli flere skoler med TV-studio etter oss. Dette er fremtiden i et nøtteskall.

– Hvordan har tilbakemeldingene fra elevene vært?

– De har vært i hundre. Dette er kreative elever som ser mulighetene. Det å kunne utvikle egne ideer er kjempeviktig, for da stopper de ikke med det når de kommer ut i arbeidslivet. Da har de så god trening, så det kommer godt ut uansett hvilket yrke de havner opp i, sier læreren.

LES OGSÅ: – Jeg har et temperament som ikke gjør seg bra på TV

Flerkamera

TV-studioet åpner mulighetene for å kjøre flerkameraproduksjon, og er utstyrt med et eget teknisk rom.

– Her kan vi mikse mellom de tre kameraene vi har til rådighet, samt at vi kan putte på diverse effekter. Alt som kommer på TV-skjermen går via oss, sier elev Hanna Alice Johnsen (16).

Sammen med Jon Henrik Hivand (17) og Tor Øyvind Orhan Johansen (18) har hun satt seg godt til rette i det tekniske rommet.

– Vi er ganske heldige som får muligheten til å bruke et TV-studio. Utstyret her er ganske professjonelt, sier Johansen.

LES OGSÅ: På gullrekka med "Chucks"-skjorte

TIL-samarbeid

Breivang videregående skole har siden 2010 hatt et tett samarbeid med Tromsø IL om produksjonen på storskjermen på Alfheim.

Med et TV-studio klart, åpner dette muligheten for større produksjoner i følge Trond Steinar Albertsen som er markedsdirøktør i TIL.

– Vi ser på mulighetene nå som TV-studioet er oppe og går, både på innslag på storskjermen, og videosaker som kan bli publisert på nettsiden vår, sier Albertsen som hadde tatt turen til Breivang under åpningen.

– Elevene har kjørt storskjermen på Alfheim i fem år. Det at vi kan fortsette med TV-produksjon på skolen er på en måte en naturlig forlengelse, og vi er veldig fornøyd med det, sier Jan Normann Karlsen.