Ingvar Olsen donerer 17.500 kroner til barneavdelingen på UNN

Fjorårets Idol-vinner Ingvar Olsen synes det er viktig å hjelpe gode formål med pengestøtte når man har muligheten.

Idol-Ingvar donerte bort konsertoverskudd til barneavdelinga på Universitetssykehuset i Nord-Norge.

BESØK: Ingvar Olsen besøkte barneavdelingen på UNN. Her tar han en selfie med Stefan Heitmann Øvergård (12), Sigve Otta Rognmo (9) og Adrian Wilhelmsen Røkenes (12).  

MINIKONSERT: Artisten Ingvar Olsen spilte et par låter under besøket på barneavdelingen. Foto: Tom Benjaminsen 

DONASJON: Artisten Ingvar Olsen donerer overskuddet av inntektene på releasekonserten til barneavdelingen på UNN. Foto: Nora Lervik 

STAS: Avdelingsleder Per Ivar Kaaresen (venstre) synes det er flott å få donasjoner for at barna skal få et avbrekk i sykehushverdagen. Ingvar Olsen (høyre) donerer 17.500 kroner til avdelingen. Foto: Tom Benjaminsen 

kultur

Da Ingvar Olsen arrangerte releasekonsert, gikk overskuddet på 17.500 kroner til Barneavdelingen på Universitetssykehuset Nord-Norge. Han besøkte barneavdelingen og holdt en minikonsert for de ansatte og pasientene.

– Jeg hadde planer om å studere medisin det året jeg deltok i Idol, men når jeg så hvor langt jeg rakk i talentkonkurransen la jeg medisinstudiet på hylla. Det er noe av grunnen til at jeg engasjerer meg og ønsker å hjelpe andre, sier Olsen.

Olsen har tidligere jobbet på Kurbadet, hvor han arbeidet mye med barn. Han synes det er viktig å hjelpe barn som har det tøft, og han ønsker å bidra til at barna kan tenke på noe annet enn sykdom når de er på sykehus.

– Jeg synes det å gi litt til de som trenger det er en veldig fin ting å gjøre. Jeg bestemte selv at det skulle gå til barneavdelingen fordi det er et veldig godt formål, sier Olsen.

Det lille ekstra

På barneavdelingen var flere samlet da artisten kom på besøk, og en av de var Stefan Heitmann Ødegård (12). Det ble både tatt selfies og skrevet autografer, og stemningen var veldig god.

– Jeg husker han godt fra Idol, og synes han er flink. Vi heiet på han hele veien, og det er kult at han er fra Tromsø, sier Stefan.

Avdelingen tok imot Olsen med åpne armer, og synes det er hyggelig når folk engasjerer seg for barna.

– Det er kjempestas å få en slik donasjon. Vi synes det er viktig å gjøre litt ekstra for barna som er hos oss. Pengene vi får inn fra donasjoner brukes på alt fra pizzakvelder til utflukter. Det er en del som er her på lengre opphold, å da er det viktig å bryte opp litt i hverdagen og gi de et godt miljø, sier avdelingsleder Per Ivar Kaaresen.

Nytt løft

Donasjonen fra releasekonserten til Olsen ble brukt på ny lego til barna på avdelingen.

– Vi var å handlet i går, det tok oss to timer å bruke 10 000. Vi handlet sykehusplaymo som vi har ventet i flere år på at skal komme tilbake i butikk. Vi har det samme settet fra det gamle sykehuset, og har ventet lenge på å få tak i akkurat dette legosettet. Det ble et løft å få inn den nye legoen, og når vi fikk beskjed om at Ingvar skulle komme ble vi veldig glade, sier Tove Smedsrød, førskolelærer på avdelingen.

Viktig å støtte gode formål

28. november arrangeres det en konsertaften med Olsen, samt flere andre artister og band, til inntekt for MS-syke Daniel Kornstad.

– Den konserten gleder jeg meg til, og jeg håper så mange som mulig kommer til Hansnes, Jeg tror det blir en hyggelig aften. Det blir på en måte en fest midt i alt det tunge som Daniel går gjennom, sier han.

Musikkvideo

Olsen er for tiden opptatt med promotering av det nye albumet, og neste steg for artisten er å lage musikkvideo.

– Nå skal snart jeg til Oslo å spille inn video til «No more Roses», og jobbe litt i studio. Det kommer til å bli veldig bra, men jeg vil ikke røpe hva videoen vil inneholde, sier han.