Dette er den nye museumsdirektøren

Nordnorsk kunstmuseum har funnet Knut Ljøgodts etterfølger.

Jeremie McGowan er ny direktør på Nordnorsk Kunstmuseum.   Foto: Andreas Harvik / Nasjonalmuseet

kultur

Onsdag kan Nordnorsk Kunstmuseum offentliggjøre at de har ansatt ny direktør.

Mannen som har fått stillingen, og som dermed tar over for Knut Ljøgodt fra 1.mars 2016 er amerikanske Jérémie Michael McGowan.

Les også: Ljøgodt gir seg som direktør etter åtte år.

"McGowan arbeider som førsteamanuensis ved Arkitektur- og designhøgskolen i Oslo og som seniorkurator ved Nasjonalmuseet for kunst, arkitektur og design. McGowan har doktorgrad (PhD) i kunsthistorie/kunstteori fra Universitetet i Edinburgh. Han har også utdanning innenfor design, inkludert bachelorgrad fra North Carolina State University, og har i perioden 1997–2010 deltatt med egne arbeider på en rekke utstillinger i Skottland, Finland og USA." skriver museet i en pressemelding.

McGowan kommer opprinnelig fra North Carolina og er 37 år. Han har det siste året bodd i Tromsø.

- Nordnorsk Kunstmuseum er en ledende institusjon innenfor kulturfeltet i Norge i dag, bl.a. gjennom å fremme norsk og samisk kunst i utlandet. Ved å bygge på museets eksisterende lokale og internasjonale profil, ser jeg med stor begeistring frem til å fortsette det gode arbeidet i etableringen av Nordnorsk Kunstmuseum som en sentral aktør i et voksende globalt Arktis, sier McGowan i pressemeldingen.