Den årlige Oktoberfesten er et av de største arrangementene for studentene i Tromsø, og arrangeres av førsteårskullet på medisin og odontologi ved UiT.

SE STOR BILDESERIE FRA ÅRETS FEST HER!

Gir overskuddet til Flyktninghjelpen

En av lederne, Elise Marie Sølsnes (23) av årets festkomité, er svært fornøyd med årets fest som gikk av stabelen på Driv lørdag.

– Vi har ikke rukket å gå over detaljene ennå, men det ser ut som om vi ligger an til overgå fjoråret. Overskuddet i fjor var på 100.000 kroner, og vi ligger godt an. Overskuddet fra i år vil gå uavkortet til Flyktninghjelpen og deres arbeid i Syria. Det er en aktuell problemstilling som vi ikke kan unngå å ta stilling til og da ville vi gjerne støtte dem, sier Sølsnes.

I år måtte festen flyttes til Driv da det foregår bygningsarbeid ved MH-bygget på universitetsområdet.

I fjor ble det gitt et rekordoverskudd fra den årlige festen til Gaza.

SE STOR BILDESERIE: Oktoberfesten 2014 - Ditt livs eventyr

Populær studentfest

Oktoberfesten har etablert seg som en populær fest og har blitt arrangert i 14 år. Sølsnes forteller at de solgte nærmere tusen billetter på forhånd, i tillegg til at det ble solgt billetter i døra lørdag kveld til festen som i år hadde temaet «outer space».

Tilbakemeldingene dagen derpå har vært gode, sier hun.

– Det virker som om folk har kost seg og hatt det gøy. Det var mange fantastiske kostymer representert og det virker som om folk har lagt ned en betydelig innsats i år på utkledningsfronten, sier Sølsnes.

Tradisjonen tro ble det utdelt pris for årets beste kostyme, som i år gikk til Simon Barman.

SE STOR BILDESERIE: Oktoberfesten 2013 - Jungelfeber

Godt samarbeid

I tillegg til Sølsnes, var også Rikke Moth leder for festkomiteen av årets Oktoberfest. Lederne retter en stor takk til alle som har vært involvert.

– Opp mot 80 studenter har vært involvert i årets fest. Uten den innsatsen fra studentene på førsteårskullet så hadde vi aldri klart dette, de har vært fantastiske. I tillegg har vi hatt et utrolig godt samarbeid med Driv der de har stilt opp med vakter og barpersonell til en rimelig pris slik at vi kan gi mest mulig av pengene til en god sak. Vi er utrolig takknemlig, sier Elise Marie Sølsnes.