Dansk interesse for Tromsø-forfatter

Rettighetene til ungdomsboken «Fuck verden» er solgt til Turbineforlaget i Aarhus i Danmark.

TIL DANMARK: Tromsøforfatter Monika Steinholm har solgt rettighetene til debutromanen «Fuck verden» til et forlag i Danmark. Foto: Helge Matland 

kultur

– Jeg visste ikke at de i Danmark så på boken min. Jeg fikk bare en melding fra redaktøren min en lørdagskveld. Men det er veldig morsomt, sier forfatteren av «Fuck verden», Monika Steinholm (32).

Nytt opplag

Boken ble lansert i vår og har siden høstet gode tilbakemeldinger. Altaposten ga «Fuck verden» terningkast seks, og Aftenpostens familie og oppvekst-redaksjon anbefalte den i sin sak om sommerbøker for barn og unge.

– Nå er det ikke mange aviser som driver med bokanmeldelser lenger, men de jeg har fått er fine og mange bokbloggere har skrevet bra omtale av den. Og det er veldig stas, sier Steinhom.

Boken ble nesten utsolgt i sommer, og forlaget så seg nødt til å trykke opp et nytt opplag.

Forberedt på det verste

Steinholm forteller at hun brukte omkring åtte måneder på å skrive boken.

– Fra jeg fikk kontakt med forlaget tok det vel halvannet til to år før den var utgitt. Redaktøren min har vært flink. Det er viktig å ha en redaktør som ser og vil det samme som deg. Han skal ha mye av æren for at det ble en bok og ikke bare et dokument på datamaskinen min, sier hun.

Debutforfatteren fikk beskjed fra forlaget om å ikke forvente noe oppstyr rundt boken.

– De prøvde å forberede meg på det verste, for det er vanlig at det blir stille rundt debutforfattere, men for meg har det vært mer enn forventet.

Nå er boken på vei til Danmark. Første opplag er planlagt å være på 600 eksemplarer.